Bitcoin Nieuws

Elon Musk: Lightning netwerk kan problemen van Bitcoin oplossen

Volgens Elon Musk is Bitcoin te traag, te duur en heeft het teveel energie nodig. Hij denkt dat het Lightning netwerk de oplossing is.


Het Lightning netwerk

Elon Musk heeft onlangs aangegeven dat het Bitcoin-netwerk wellicht aan de stijgende vraag zou kunnen voldoen als zijn gebruikers het Lightning Network zouden gaan gebruiken. Dit is een betalingsnetwerk dat Bitcoin-transacties sneller en goedkoper maakt.

“Het energieverbruik van Bitcoin-hashing (ook bekend als mining) begint dat van middelgrote landen te overschrijden. Het is bijna onmogelijk voor kleine hashers om te slagen zonder die enorme schaalvoordelen,” tweette hij. “We hebben Lightning nodig.”

Lightning is software dat Bitcoin-transacties buiten de Bitcoin-blockchain verwerkt om de belasting van het netwerk te verlichten. Zonder Lightning kost het momenteel gemiddeld $13 aan vergoedingen. Daarnaast duurt het 14 minuten om geld over het BTC-netwerk te verplaatsen.

Met Lightning kost het verplaatsen van fondsen ongeveer één satoshi, de kleinste eenheid van een Bitcoin (gelijk aan 100 miljoenste van een Bitcoin). Ook vinden de transacties vrijwel onmiddellijk plaats.

Lightning Labs uit Silicon Valley is in 2016 begonnen met de bouw van Lightning. Twitter en Square-CEO Jack Dorsey zijn investeerders van het bedrijf. Het is een protocol dat in bèta is gelanceerd in 2018.


Gaat Lighting ten koste van decentralisatie?

Critici beweren echter dat Lightning decentralisatie opoffert, aangezien een deel van het rekenwerk buiten de belangrijkste BTC-blockchain plaatsvindt.

“Het bereiken van echt gedecentraliseerde financiën is een nobel en belangrijk doel”, zei Musk in reactie op BTCSession. BTCSession is een crypto YouTuber die vroeg of Musk had overwogen of Lightning decentralisatie opoffert.

Onlangs is ook naar buiten gekomen dat Musk met Amerikaanse Bitcoin miners heeft gesproken om het minen van de valuta veel groener te maken. Het lijkt er dus op dat de miljardair de munt niet heeft opgegeven maar het juist verder probeert te helpen. Op den duur kan dat wel eens heel positief uitpakken voor de munt.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten