Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen

De recente overname van Musk van Twitter gaat mogelijk niet door, wat hem mogelijk meer dan 5 miljard dollar kan kosten.

Overname van Twitter

Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld, lijkt in het echte leven een spelletje Monopoly te spelen. Musk koopt verschillende bedrijven in de technische wereld en aandelen van andere bedrijven.

Zijn recente overname van Twitter zal mogelijk niet doorgaan en hem misschien aansprakelijk stellen voor ten minste 5 miljard dollar.

Volgens Fortune hebben Musks bod om Twitter te kopen en zijn laatste opmerkingen over politiek hem de afgelopen maand $49 miljard gekost. De aandelenkoers van Tesla daalde vrijdag tot een dieptepunt van 10 maanden tijd. Dit komt mede door een rapport van Business Insider vorige week, waarin stond dat Musk in 2016 een stewardess seksueel had lastiggevallen. Dit is een bewering die de CEO van Tesla op Twitter echter ontkende.

De aandelen van Twitter zijn vorige week woensdag ook gedaald tot een dieptepunt van twee maanden, nadat Musk had laten doorschemeren dat hij zich terug kon trekken uit de Twitter-deal. Hij trekt zich terug tenzij het sociale-mediaplatform kan bewijzen dat de bot-accounts minder dan 5% op zijn platform vertegenwoordigen.

De Twitter-deal is tijdelijk opgeschort in afwachting van de details die de berekening ondersteunen dat spam/nepaccounts inderdaad minder dan 5% van de gebruikers vertegenwoordigen.

– Aldus Musk in een tweet op13 mei

Hiermee verwees Musk naar een artikel in Reuters over spam-accounts. Deze tweet zorgde ervoor dat de aandelenkoers van Twitter op 13 mei met 30% daalde ten opzichte van Musk’s biedprijs van $54,20 per aandeel.

Een exit van $5 miljard

Uit een analyse van Reuters bleek dat een overeenkomst om de deal op te zeggen een betere optie zou zijn voor zowel Twitter als Tesla.

Musk zal een groot deel van zijn Tesla aandelen gebruiken om zijn Twitter-aankoop te betalen. De laatste krantenkoppen rondom de Twitter-CEO zorge ervoor dat de marktwaarde van Tesla in enkele weken $390 miljard daalde.

Volgens Reuters moet Musk mogelijk ook een bedrag van $5 miljard betalen om zich terug te trekken uit de deal. De waarde van Twitter zou ongeveer met hezelfde bedrag afnemen.

Tegen de juiste prijs kunnen beide partijen deze moeilijke ervaring achter zich laten.

Twitter herhaalde dat het vastbesloten is om de verkoop aan Musk zo snel en praktisch mogelijk af te ronden. Daar voegde het aan toe dat het klaar is om de deal te sluiten en de fusie af te dwingen.

Blockchain nieuws

Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring
Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen
Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten