Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Twitter-deal van Elon Musk opgeschort totdat CEO het aantal bots kan aantonen

Elon Musk zei dat zijn Twitter overname niet door kan gaan totdat hij precies heeft vastgesteld hoeveel Twitter gebruikers nep zijn.

20% van de accounts of meer zouden nep kunnen zijn

Elon Musk zei vandaag dat zijn geplande deal om Twitter over te nemen voor $44 miljard niet verder kan gaan. Hij geeft aan te willen wachten totdat het socialemediabedrijf meer informatie kan verstrekken over het aantal nepaccounts op het platform.

“20% van de accounts zouden nep kunnen zijn, datis 4 keer zoveel als wat Twitter beweert. Dit cijfer kan zelfs veel hoger zijn.” Zo tweette de CEO van Tesla vandaag.

Tijdens een conferentie in Miami op maandag zei Musk ook dat opnieuw onderhandelen over de Twitter-overname niet “uit den boze” was.

Hoe telt Twitter het aantal Bots?

Parag Agrawal, de huidige CEO van Twitter, legde gisteren op Twitter uit hoe het bedrijf spambots op het platform telt.

“Onze werkelijke interne schattingen voor de laatste vier kwartalen waren allemaal ruim onder de 5%.” Aldus Agrawal.

Afgelopen vrijdag zei Musk dat zijn overname van het sociale-mediaplatform voor $44 miljard tijdelijk was opgeschort. Hij wil eerst verifiëren dat minder dan 5% van de Twitter-gebruikers “spam-/nep-accounts” zijn. Hij citeerde een rapport van 2 mei van Reuters voor deze cijfers.

Het on hold zetten van de deal leek een veel negatiever effect te hebben op de aandelenkoers van Twitter. Door de opmerkingen van Musk zakte TWTR met 21%.

Musk’s aanpassingen aan Twitter

Dit is niet de eerste keer dat Musk zich zorgen maakt over de hoeveelheid spambots op het platform. Bij het bespreken van zijn plannen voor Twitter, nadat de overname was afgerond, zei hij dat het elimineren van bots een van zijn topprioriteiten was.

Daarna zei hij dat hij de code van Twitter open-source zou maken. Bovendien wil hih een bewerkingsknop bouwen en misschien zelfs Dogecoin toevoegen als betalingsoptie voor de premium-service van het platform.

Velen in de crypto wereld hebben zich geschaard rond Musk’s ambities om van internet het “stadsplein” te maken dat de vrijheid van meningsuiting bevordert.

De grootste exchange van Crypto, Binance, heeft de overname van Musk gesteund met $500 miljoen, aldus een recente 13D-aanvraag bij de SEC. Binance CEO Changpeng Zhao noemde het “een kleine bijdrage aan een goede zaak”.

Blockchain nieuws

Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends
In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s
Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten