twitter
Blockchain, Dogecoin

Twitterdeal van Elon Musk in gevaar omdat 90 procent gebruikers mogelijk bots zijn

Dogecoin investeerders hebben een kleine teleurstelling te verwerken gekregen. De deal van Elon Musk om Twitter over te nemen staat namelijk op losse schroeven. Musk heeft namelijk het vermoeden dat 90 procent van alle Twittergebruikers weleens bots kunnen zijn. Dat zou de waarde van het platform aanzienlijk doen verminderen. De kans is aanwezig dat de deal alsnog doorgaat, maar Musk wil natuurlijk wel een eerlijke prijs voor het platform betalen.

Gevaar voor de aandelenkoers

Het onderzoek van Musk naar het aantal spam-gebruikers heeft niet alleen een drukkende waarde op de aankoopprijs, ook de aandelen van Twitter kunnen hierdoor een flinke schuiver maken. Musk zelf geeft aan dat hij nog geen analyse heeft gezien waarbij het aantal nep-accounts onder de 5 procent ligt.

Behalve reputatieschade kan dit voor Twitter ook problemen opleveren met adverteerders. Dit komt omdat Twitter het aantal dagelijkse actieve gebruikers als een belangrijk meetmiddel gebruikt om de prijzen voor advertenties vast te stellen. Alles bij elkaar is de wens van Elon Musk om Twitter te kopen een interessante saga aan het worden.

Dogecoin heeft het zwaar

Als onofficiële CEO van Dogecoin is de hoop van de Dogecoin-gemeenschap vooral gericht op Elon Musk. De flamboyante miljardair steekt zijn liefde voor memes en Dogecoin niet onder stoelen of banken en heeft de munt zelfs in Tesla geïmplementeerd. Wel geeft hij aan Dogecoin vooral als een grap te beschouwen en zelfs vooral Bitcoin te bezitten. Naast Bitcoin heeft hij een beetje Ethereum en Dogecoin, maar dat valt in het niet bij zijn Bitcoin.

De Dogecoin koers heeft de afgelopen maand een pittige tijd achter de rug. Het project noteert een min van ongeveer 37 procent en staat voor de afgelopen 24 uur met 3,44 procent in de min. Het nieuws dat de deal van Musk met Twitter mogelijk niet doorgaat is geen goede zaak voor Dogecoin, aangezien de implementatie van Dogecoin in Twitter waarschijnlijk een kwestie van tijd is als Musk aan het roer komt.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen