Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Elon Musk: Op de lange termijn is Neuralink beter dan de Metaverse

Elon Musk heeft geen steun getoond voor de Metaverse en Web 3.0-ecosystemen.


Elon Musk ziet niet perse een toekomst in VR

Musk zei het volgende als argument tegen onder andere de Metaverse:

“Ik zie niemand de hele dag een friggin-scherm op hun gezicht vastbinden. Ik weet niet of ik per se dit Metaverse spul zal kopen, alhoewel mensen er veel met me over praten.”

Elon Musk ziet dan ook geen toekomst waarin men de fysieke wereld zou moeten verlaten om in een virtuele wereld te gaan leven. Volgens hem hebben VR-headsets momenteel ook nog de neiging om bewegingsziekte te veroorzaken. Hij zegt het volgende:

“Op de lange termijn zou een uitgekiende Neuralink je volledig in virtual reality kunnen brengen. Ik denk dat we nog lang niet in de Metaverse verdwijnen, dit klinkt gewoon een beetje een modewoord.”


Musk heeft Neuralink opgericht. Neuralink is een neurotechnologiebedrijf dat zich richt op het inzetten van hersenimplantaten bij mensen. Dit kan helpen bij het herstellen en/of verbeteren van fysieke mogelijkheden, maar dan via computers. Ook wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een smartphone te besturen met je gedachten.

Tevens benadrukte Musk dat mensen liever niet de hele dag rondlopen met VR-headsets zonder deze ooit te willen verlaten. Hij herinnerde zich ook dat hij opgroeide en dat er gewaarschuwd werd dat hij niet te dicht bij de televisie mocht zitten:

‘Het gaat je gezichtsvermogen verpesten, toch? En nu hebben we hier letterlijk tv (op het eerste gezicht). ik ben zoals wat? Is dat goed voor jou?”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten