Elon musk
Ripple

Elon Musk sluit zich aan bij Ripple in strijd tegen SEC

Elon Musk is van plan om de juridische strijd met de SEC aan te gaan en neemt het daarmee op voor Ripple


“Ik ben er niet aan begonnen, maar zal het wel beëindigen”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is veelvuldig in het nieuws geweest vanwege een juridische strijd met Ripple. Tesla CEO Elon Musk is van plan om de juridische strijd aan te gaan tegen de SEC. Musk liet enkele duidelijke signalen vallen met betrekking tot zijn plannen tegen de waakhond. Het lijkt erop dat Ripple niet de enige is in de strijd tegen SEC.

Musk en Tesla zijn al lang verwikkeld in een juridische strijd tegen de SEC. Deze keer gaf de rijkste man ter wereld toe dat hij een zaak aanspant tegen de SEC voor zijn eigen positie te versterken.

Een Twitter gebruiker liet zijn theorie over Elon vallen. Hij kwam met de bewering dat Musk bewijs verzamelt om straks met een goed voorbereide zaak om publiekelijk de SEC aan te pakken. Elon bevestigde dit door te zeggen:

”Een zaak bouwen, dat is precies wat ik heb gedaan”.

Musk reageerde ook op een andere opmerking over het beginnen van een met de SEC.

Elon Musk en Tesla zijn er allebei klaar voor en zitten vol vertrouwen om tegen de SEC in te gaan, Musk zei dat hij van plan is het deze keer af te maken. Elon Musk is elke keer weer heel onvoorspelbaar geweest. Onlangs beschuldigde hij, via zijn advocaat, de SEC van het lekken van informatie over een federaal onderzoek als antwoord op zijn publiekelijke kritiek.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Het gevecht van Musk tegen de SEC

De SEC en Musk zijn in een intense strijd verwikkeld. In 2018 diende de SEC een zaak in tegen Elon vanwege zijn opmerkingen “funding secured”-commentaar.

Om dit tegen te gaan, startte Musk zijn gevecht tegen de SEC. Musk beweert dat het bureau werkte voor mensen die kortsluiting veroorzaakten bij Tesla. Het eindigde echter niet voor Elon toen ze allebei een schikking bereikten. Elon stemde ermee in om af te treden als voorzitter van de raad van bestuur. Zowel Musk als Tesla moesten elk $20 miljoen aan boetes betalen.

Deze schikking hielp Musk alleen omdat hij niet wilde dat Tesla zou betalen voor zijn opmerkingen en de problemen met de commissie. Echter was het ook geen optie om zelf rechtstreeks te betalen voor het deel van de boete van de elektrische autofabrikant. Musk kocht mede daarom $20 miljoen aan aandelen van Tesla en eindigde daardoor met 71.000 extra Tesla aandelen.