Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Elon Musk steunt de Bitcoin inmiddels volledig

Tesla CEO Elon Musk uit zijn meest positieve uitspraken over de Bitcoin (BTC) tot nu toe en beweert dat het op het punt staat meer geaccepteerd te worden.


Musk over Bitcoin

Tesla CEO Elon Musk lijkt eindelijk in de Bitcoin te zijn gestapt. Jaren lang was Musk bezig met het observeren van de top cryptocurrency. Daarnaast maakte hij er zo nu en dan opmerkingen over, maar bleef hij destijds een beetje sceptisch.

De grootste aanwijzing dat dit mogelijk was gebeurd kwam afgelopen vrijdag toen hij zijn Twitter-bio veranderde in “#Bitcoin”. Hierdoor steeg de prijs met $8.000. Echter gaf hij gisteravond op de audiochat-app Clubhouse zijn meest duidelijke verklaring tot nu toe:

“Ik ben een voorstander van de Bitcoin. Ik ben te laat van de partij, maar wel een voorstander. De Bitcoin staat op het punt een bredere acceptatie te krijgen bij traditionele financiële mensen”

Maar hoe zit het met andere crypto valuta’s? Musk ze dat hij geen uitgesproken mening heeft over andere crypto valuta’s. Musk moest ook voorzichtig zijn. Nadat hij een woord aan zijn Twitter-bio had toegevoegd, waardoor de prijs van de Bitcoin torenhoog was gestegen, realiseerde hij wat voor een effect hij heeft op deze markt. Het was dus geen verrassing dat hij eraan toevoegde:

“Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, het kan de markt beïnvloeden.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De lange weg naar Bitcoin

Musk’s weg naar de acceptatie van de Bitcoin is lang geweest. Enkele van zijn eerste gedachten over de Bitcoin kwamen tijdens een interview in januari 2020 met de Tesla-podcast. Daarin zei dat de Bitcoin een beperkt gebruik had, maar dat het niet de belangrijkste valuta van de toekomst zou worden. Musk zei hierover het volgende:

“Hoe ik crypto zie, het is in feite een vervanging voor contant geld. Het is geen vervanging voor een primaire database. Ik zie crypto niet als de primaire database”.

Eerder deze maand uitte hij een soortgelijk standpunt, maar leek hij ook te erkennen dat de Bitcoin een groter doel zou kunnen hebben. Toen hij tweets met Robert Breedlove, CEO van Parallax Digital, voerde, zei Musk dat we naar valuta moeten kijken vanuit het standpunt van de informatietheorie. Wie de minste fout maakt en latentie heeft, zal winnen.

Dit zet de Bitcoin duidelijk in het nadeel. Het kan slechts 7 transacties per seconde verwerken, ver onder de tarieven die nodig zouden zijn om elke transactie ter wereld te verwerken. Echter kan de Bitcoin naast fiat-valuta’s werken en een hedge bieden tegen inflatie. Hierop antwoordde Musk: “Goed punt”, ofwel het punt herkennen, ofwel iets nieuws leren.

Pas twee weken later veranderde hij zijn Twitter-bio en maakte hij zijn recente opmerkingen dat hij nu officieel een Bitcoin supporter is. De enige vraag die overblijft, is of hij nog steeds een schamele (in verhouding tot zijn nettowaarde) 0.25 Bitcoin bezit of dat hij gebruik is gaan maken van het playbook van MicroStrategy-CEO Michael Saylor.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten