Bitcoin

Elon Musk: “Tesla heeft geen Bitcoin verkocht”

Elon Musk zorgde er eigenhandig voor dat de Bitcoin koers met meer dan 20% crashte, door te zeggen dat Tesla geen BTC meer accepteert. Even later begon de geruchten carousel te draaien en werd er gezegd dat Tesla zijn Bitcoins had verkocht. Dit blijkt echter niet waar. Elon Musk heeft op twitter bevestigd dat Tesla zijn Bitcoins nog altijd bezit.


BTC-prijs keldert met 10%

Er was onlangs veel speculatie en FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) over de verkoop van Bitcoin door Tesla. Elon Musk heeft echter de lucht geklaard met de mededeling “Tesla heeft geen Bitcoin verkocht”.

Door de tweet van Elon Musk op zondag daalde Bitcoin (BTC) en de algehele cryptomarkt verloor meer dan 10% in een grote crash. De nieuwste tweet van Musk heeft echter geholpen de Bitcoin-verliezen te beperken. Na de bevestiging van Musk steeg de BTC-prijs met $2000 van minder dan $43.000 en ligt nu boven de $45.000.

Het is duidelijk dat de invloed van Elon Musk op Bitcoin en de algehele crypto-wereld erg hoog is. Bitcoin-criticus Peter Schiff zette vraagtekens bij de status van Bitcoin als een “veilige haven” of een “opslag van waarde” als slechts één tweet investeerders kan opjagen. Elon Musk heeft dus bevestigd dat Tesla zijn Bitcoin nog niet heeft verkocht. Het betekent echter nog niet dat het in de nabije toekomst niet zal worden verkocht.


Dips kopen te midden van hogere marktangst

Ter ondersteuning van Bitcoin zeiden enkele cryptomarktveteranen en investeerders zoals Anthony Pompliano dat ze deze dips te midden van alle FUD kopen.

Binance CEO Changpeng Zhao schreef ook:

“Bitcoin/crypto zijn niet veranderd. Het kan ze niet schelen. Er zijn altijd schommelingen in de markt, om allerlei redenen. Je kunt anderen de schuld geven van wat ze tweeten (hun keuze). Of je kunt profiteren van de kansen.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen