Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Elon Musk verkoopt eerste NFT

De Tesla en SpaceX-oprichter, Elon Musk, heeft gisteravond zijn allereerste NFT gecreëerd. Deze kun je nu kopen, maar het kost je zo’n €1 miljoen.


Nummer over NFT als NFT verkopen

Dit heeft Elon Musk bekend gemaakt via het sociale netwerk van Twitter. Hierbij meldt hij het volgende:

“Ik verkoop dit nummer over NFT’s als een NFT.”

Elon Musk via Twitter

Twitter-bericht getokeniseerd

Er zit tevens een visueel element verbonden aan de NFT. Dit visuele element bevat naar verluidt verschillende maar herkenbare cryptocentrische memes, waaronder de uitdrukking ‘HODL’ en de Shiba Inu-mascotte van Dogecoin (DOGE). Het nummer wordt verder onderbouwd door house-beats met zang. Het nummer zelf heeft een NFT-thema meegekregen, verwijzend naar de ijdelheidfactor waar sommige individuen en bedrijven de ruimte mee associëren.

De NFT is op een opmerkelijke manier gecreëerd, namelijk door Elon Musk zijn tweet beschikbaar te maken op Cent. Vervolgens is dit Twitter-bericht getokeniseerd en wordt deze nu aangeboden via een veiling. Iedereen die geïnteresseerd is kan een bod uitbrengen, waarna het winnende bod het eigendom van het Twitter-bericht kan claimen. Op dit moment is het hoogste bod ruim 625 ETH, wat een waarde heeft van zo’n $1.1 miljoen (ruim €0.9 miljoen).


Cent-app gegroeid in populariteit

De applicatie van Cent is in relatief korte periode een enorm populair fenomeen geworden binnen de wereldwijde NFT-ruimte. Zo ging bijvoorbeeld de oprichter van zowel Twitter als Square, Jack Dorsey, eerder deze maand al aan de slag met de Cent-app voor een eigen NFT. De opbrengst hiervan is naar verluidt eerst omgezet in Bitcoin (BTC) en vervolgens gedoneerd aan ‘Give Directly Africa Response’. Dit is een organisatie die opgezet is om mensen die in armoede leven in Afrika te helpen. Deze NFT werd uiteindelijk verkocht voor ruim 1.630 ETH-tokens, met een waarde van bijna $3 miljoen.

Het is op dit moment nog niet bekend of Elon Musk hetzelfde idee heeft over de opbrengsten hiervan. Het is tevens niet bekend wie de makers van het nummer zijn.

Onlangs is bekend geworden dat Musk zijn officiële titel binnen Tesla wil veranderen in ‘Technoking van Tesla’. Van een collega-manager binnen Tesla zou de titel verandert worden naar ‘Master of Coin’. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten