Bitcoin

Elon Musk waarschuwt voor inflatiedruk – is Bitcoin de oplossing?

De rijkste man ter wereld, wiens nettowaarde deze week een $250 miljard bereikte, waarschuwt ons voor een sterke inflatie druk. Wellicht is het investeren in de Bitcoin wel de manier om dit gevaar te ontlopen.


Inflatie is een steeds groter probleem

De Federal Reserve van de Verenigde Staten geeft toe dat inflatie niet meer weg te denken is. Elon Musk vertelt echter dat devaluerende valuta’s een steeds groter probleem aan het worden zijn.

“Op korte termijn zien we een sterke inflatiedruk. Ik weet niet hoe het zit op lange termijn maar het lijkt een groot probleem.” Zo zei Musk in een Twitter-debat met Ark Invest CEO Cathie Wood en MicroStrategy CEO Michael Saylor.

Musk, Wood, Saylor en ook de CEO van Twitter genaamd Jack Dorsey zijn het erover eens dat inflatie aan de gang is en een probleem kan gaan vormen. Het betekent namelijk dat het spaargeld van de normale burger steeds minder waard wordt en mensen minder spullen kunnen kopen voor hetzelfde geld.

“Inflatie is overal aanwezig. Het is duidelijk zichtbaar in een reeks van producten, diensten en activa die momenteel niet gemeten worden door CPI of PCE.” zo schreef Saylor.

Bitcoin is de meest praktische oplossing voor een consument, investeerder of bedrijf dat op zoek is naar inflatiebescherming


Bitcoin kan nog terugkeren naar Tesla

De CEO van Tesla maakt zich dus zorgen over inflatie en precies dat is terug te zien aan zijn enorme Bitcoin investering die hij deed eerder dit jaar. Daarnaast heeft Tesla onlangs aan de SEC laten weten dat het misschien wel weer Bitcoin gaat accepteren voor zijn producten. In het document dat het bedrijf stuurde naar de SEC staat namelijk het volgende:

Tijdens de negen maanden eindigend op 30 september 2021, kochten we een totaal van $ 1,50 miljard aan bitcoin. Daarnaast hebben we gedurende de drie maanden eindigend op 31 maart 2021 bitcoin geaccepteerd als betaling voor de verkoop van bepaalde van onze producten in gespecificeerde regio’s. Dit is afhankelijk van de toepasselijke wetgeving, en hebben we deze praktijk in mei 2021 opgeschort. Het is mogelijk dat we in de toekomst de praktijk van transacties in crypto valuta (‘digitale activa’) voor onze producten en diensten opnieuw opstarten.

Dit alles laat zien dat steeds meer mensen, zelfs de rijkste mensen van deze wereld, Bitcoin steeds meer als afdekking tegen inflatie beginnen te zien.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC