Bitcoin

Tesla laat doorschemeren dat het wellicht weer Bitcoin betalingen gaat accepteren

Tesla, de grote fabrikant van elektrische auto’s onder leiding van Elon Musk, heeft laten doorschemeren dat het binnenkort de ondersteuning voor crypto-betalingen kan gaan hervatten.


Gaat Tesla weer crypto betalingen accepteren?

In een driemaandelijkse indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC), verklaarde het bedrijf dat het “in de toekomst de de acceptatie van transacties in cryptocurrencies kan hervatten”. Dat suggereert dus dat Tesla ernaar streeft om weer crypto betalingen te gaan accepteren.

Het bedrijf sprak ook zijn geloof uit in cryptocurrencies als een opslag van waarde en betaalmiddel, met vermelding van:

“We geloven in het langetermijnpotentieel van digitale activa, zowel als investering als ook als een liquide alternatief voor contant geld.”


De eerdere Bitcoin stappen van Tesla

Tesla accepteerde een tijd terug (jan 2021 – maart 2021) al eens Bitcoin als betaalmiddel voor zijn auto’s. Dit kwam toen gelijk naar buiten met het feit dat het bedrijf $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht. De acceptatie van de Bitcoin werd echter snel gestopt nadat het bedrijf kritiek kreeg op het ondersteunen van BTC, terwijl de digitale valuta slecht voor het milieu zou zijn.

In juni gaf CEO Elon Musk aan dat Tesla zou overwegen de ondersteuning voor Bitcoin-betalingen te hervatten zodra ten minste de helft van de hashrate van het Bitcoin-netwerk wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Nu steeds meer Bitcoin miners omkijken naar het milieu zou het dus zomaar zo kunnen zijn dat Tesla weer Bitcoins gaat accepteren als betaalmiddel voor zijn auto’s.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?