Bitcoin

Elon Musk: Dit is wanneer Tesla weer Bitcoin transacties gaat accepteren

Elon Musk heeft gereageerd op een tweet waarin Magda Wierzycka de SEC opriep om de CEO van Tesla te straffen wegens Bitcoin prijsmanipulatie.

In de reactie vertelt Musk dat Tesla zeker weer Bitcoin-betalingen zal accepteren zodra er bevestiging is dat miners meer dan 50 procent schone energie gebruiken. Een goed teken dus voor de cryptomarkt.


Tesla wil in de toekomst weer Bitcoin accepteren

Volgens Wierzycka heeft Musk willens en wetens de prijs van Bitcoin gepumpt om een groot deel van zijn BTC-tokens op het hoogtepunt te verkopen.

Elon Musk vertelt echter dat dit onjuist is. “Tesla heeft slechts ~10% van de tokens verkocht om te bevestigen dat BTC gemakkelijk kan worden geliquideerd zonder de markt te beïnvloeden.”

Musk erkent dus dat Tesla in april een deel van zijn Bitcoin-bezit had verkocht om de liquiditeit van de token te testen. Op deze manier konden ze bekijken of het daadwerkelijk een goed alternatief voor contant geld is. Slechts een maand eerder bevestigde de miljardair dat Tesla voor $1,5 miljard aan BTC aan zijn balans had toegevoegd en de tokens zou gaan accepteren als betaling voor zijn auto’s.

Tesla’s omarming was echter van korte duur. Musk uitte zijn bezorgdheid over het energieverbruik van de cryptocurrency en op 12 mei tweette Musk dat zijn bedrijf niet langer Bitcoin-betalingen zou accepteren vanwege het steeds snellere gebruik van fossiele brandstoffen door het netwerk.

De tweet van Musk viel samen met een hele reeks negatieve nieuwsberichten over het energieverbruik van de Bitcoin. Vooral het nieuws uit China deed de Bitcoin koers uiteindelijk hard crashen. De negatieve berichten zorgde uiteindelijk voor één van de pijnlijkste crashes ooit, met een daling van 54% tussen half april en half mei.


Bitcoin minen wordt steeds schoner

Dat Musk nu op een gegeven moment toch weer Bitcoin betalingen wil gaan accepteren is goed nieuws voor investeerders. Zeker nu Elon Musk en Michael Saylor al een aantal grote Bitcoin miners hebben gesproken. Tijdens de vergadering is afgesproken om meer hernieuwbare energie te gebruiken en de transparantie van crypto mining te vergroten.

Ondanks alle kritiek op het minen van Bitcoins, wordt geschat dat een grote meerderheid van miners al schone energiebronnen gebruikt. Yassine Elmandjra, een analist bij Ark Investments, vertelde in april aan CNBC dat ongeveer driekwart van de miners koolstofvrije bronnen gebruikt bij hun activiteiten.

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?