Twitter
Blockchain

Elon Musk wil korting op zijn Twitter-bod door het aantal spamaccounts

Elon Musk wil korting op het bedrag dat hij gaat betalen voor Twitter. Deze korting zou volgens hem gelijk moeten staan aan het percentage gebruikers dat bestaat uit spambots.

Overname van Twitter tijdelijk uitgesteld

De miljardair heeft de afgelopen weken een aantal opmerkingen gemaakt waarin hij Twitter bekritiseert. Zo botste hij met de CEo van het bedrijf over hoe het aantal bots wordt vastgesteld.

Volgens Elon Musk zou het zo kunnen zijn dat een groot aantal gebruikers van Twitter geen echte mensen zijn. En dit is de reden waarom hij onlangs de overname tijdelijk uit heeft gesteld. Hij wilde eerst bevestigen dat minder dan 5% van de accounts bestaat uit bots.

Op Twitter werd een korting gesuggereerd die gelijk stond aan het aantal percentage bots op Twitter. Elon Musk is het hier mee eens.

Discussie over het aantal spam-accounts

Musk beweerde dat het wel eens zou kunnen zijn dat meer dan 20% van de accounts op Twitter “nep/spam” zouden kunnen zijn. En dat is oneerlijk, zo zegt Musk. Aangezien hij het overname bod van $42 miljard heeft gedaan met de aanname dat Twitter de waarheid spreekt en slechts 5% van de gebruikers bots zijn.

Wie er nu gelijk heeft is lastig te zeggen, maar er lijkt wel iets aan de hand te zijn. Parag Agrawal, de CEO van Twitter, heeft namelijk geweigerd bewijst te tonen dat minder dan 5% van de accounts nep zijn. Ook vind Musk dat Twitter te weinig doet om spam accounts tegen te gaan.

Agrawal postte een thread van vijftien berichten waarin hij dit ontkende. Hij legde uit dat Twitter actief probeert om spam-accounts te verminderen; er worden elke dag meer dan een half miljoen spam accounts verwijderd en elke week miljoenen accounts vergrendeld die de menselijke verificatie niet kunnen voltooien.

Musk antwoordde met een poep-emoji en vroeg: “Dus hoe weten adverteerders wat ze voor hun geld krijgen? Dit is fundamenteel voor de financiële gezondheid van Twitter.”

Twee soorten nepaccounts

In een officiële blogpost zei het bedrijf: “We schorsen elke maand permanent miljoenen accounts die geautomatiseerd of spam zijn.” Dit gaat over twee verschillende soorten nepaccounts. Aan de ene kant zijn er bots, dat zijn volledig geautomatiseerde accounts. Aan de andere kant zijn er niet-authentieke accounts die zijn ontworpen om bij te dragen aan het manipuleren van het platform.

De uitdaging is dat veel accounts die er nep uitzien – eigenlijk van echte mensen zijn”, vertelde Agrawal. Als een account een door het platform gegenereerde gebruikersnaam en profielfoto heeft, betekent dit niet dat het niet wordt beheerd door een echt persoon.

“Sommige van de spam-accounts die eigenlijk het gevaarlijkst zijn, kunnen op het eerste gezicht volkomen legitiem lijken”, voegde hij eraan toe.

Twitter heeft eerder meer dan 23.000 nepaccounts geïdentificeerd en verboden die worden beheerd door echte mensen die verbonden zijn met de Chinese Communistische Partij als onderdeel van een propagandanetwerk.

Strategie om de prijs naar beneden te drijven

Musk lijkt de kwestie te gebruiken als een manier om de prijs voor de overname naar beneden te drukken. Ondertussen heeft het Twitter aandeel te lijden onder de discussie die openbaar wordt gevoerd.

Twitter-aandeel blijft dalen

Twitter gaf vorige week aan dat Twitter niet verkocht wordt voor minder dan $44 miljard. Dit liet Twitter weten door middel van een bij de SEC ingediende verklaring waarin het volgende stond: “Twitter is vastbesloten om de transactie tegen de overeengekomen prijs en voorwaarden zo snel mogelijk af te ronden.”

Musk vertelde afgelopen maandag het volgende op een conferentie in Miami:

Je kunt niet dezelfde prijs betalen voor iets dat veel slechter is dan ze beweerden. Hoe meer vragen ik stel, hoe meer mijn zorgen groeien.

– Elon Musk

Blockchain nieuws

Nieuwe betaalonderneming ‘X Payments’ van Elon Musk vermijdt cryptocurrency
Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst
Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?