spacex
Dogecoin

Elon Musk zegt dat SpaceX Dogecoin gaat accepteren

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zal binnenkort Dogecoin accepteren als betaling voor zijn merchandise. Eerder maakte Musk het al mogelijk om merchandise van Tesla te kopen met DOGE.

De Dogecoin prijs schiet direct omhoog na tweet van Elon Musk

“Tesla-merchandise kan worden gekocht met Doge, en binnenkort kan dat ook met SpaceX-merchandise”, tweette de rijkste man ter wereld.

Direct na de tweet schoot de Dogecoin prijs omhoog van $0,078 naar $0,084. Dat is een prijsstijging van ongeveer 8 procent in slechts enkele minuten tijd. De prijs is op het moment van schrijven echter weer wat teruggezakt naar $0,082 maar dat betekent nog altijd dat de DOGE prijs vandaag met zo’n 6 procent is gestegen.

DOGE prijs schiet omhoog na tweet van Elon Musk – Bron: Tradingview

De invloed van Musk op de Dogecoin koers is groot

Elon Musk heeft een enorme invloed op de Dogecoin koers. Deze invloed begon echt zichtbaar te worden in februari 2021, vlak na de enorme Bitcoin aankoop van Tesla. Musk verstuurde een reeks bullish tweets over Dogecoin en dat zorgde er uiteindelijk voor dat de memecoin tijdelijk naar de top drie cryptocurrencies steeg.

Hoewel de Dogecoin koers sindsdien flink naar beneden is gezakt, blijft de macht van Elon Musk duidelijk te zien. In december schoot de DOGE koers bijvoorbeeld met 20 procent omhoog toen hij aankondigde Tesla Dogecoins zou gaan accepteren voor merchandise. En ook de ‘mogelijke’ aankoop van Twitter door Elon Musk zorgde voor een DOGE prijsstijging.

Ondanks dat de CEO van Tesla en SpaceX van een grap houdt is de liefde van Musk voor DOGE wellicht meer dan alleen een meme. In een interview met TIME in januari suggereerde Musk dat Dogecoin superieur was aan Bitcoin als ruilmiddel vanwege de hogere transactiedoorvoer.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins