Newsbit

Elon Musk

Elon Musk zegt dat Tesla ‘diamond hands’ heeft

Elon Musk

Elon Musk schoot de cryptomarkt zojuist opnieuw te hulp. Hij twitterde namelijk in cryptische taal dat Tesla zijn Bitcoin-bezittingen niet zal verkopen, ondanks een crash van meer dan 30%. 


De invloed van Musks tweets

Kort nadat de hele cryptocurrency-markt meer dan $500 miljard had verloren en de BTC koers daalde tot $30.000, tweette Elon Musk een bericht om zijn volgers te kalmeren.

Musk tweette namelijk (in emoji-vorm) dat Tesla “diamond hands” heeft. Hiermee speelde hij in op een meme die inhoudt dat je een investering moet vasthouden, zelfs als de prijs daalt. 

De tweet suggereert dat Tesla zijn Bitcoin-bezittingen niet snel zal verkopen. De tweet had het verwachte effect: Bitcoin, dat net voor zijn tweet weer begon te stijgen, versnelde zijn herstel, een stijging van bijna 9% sinds de tweet werd gepost.

Tesla kocht op 8 februari $1,5 miljard aan Bitcoin om zijn kassaldi te diversifiëren, en de aankoop stuurde de hele cryptomarkt omhoog. Op dat moment zei Tesla ook dat het Bitcoin zou gaan accepteren als betaling voor zijn voertuigen. Vorige week, precies drie maanden later, schokte Musk Bitcoin-fanaten. Hij veranderde van koers en zei dat Tesla Bitcoin niet langer zal accepteren vanwege bezorgdheid over het milieu. Dat stuurde Bitcoin meteen omlaag in een crash die nog niet is gestopt.

Een andere Musk-tweet op zondag in reactie op iemand die voorspelde dat Tesla zijn Bitcoin (“Inderdaad”) zal dumpen liet de cryptomarkten nog meer schrikken. Maar nu klinkt het alsof Musk zegt dat Tesla het zal vasthouden.

Uit het Q1-winstrapport van Tesla bleek dat Tesla eind maart $272 miljoen aan BTC heeft verkocht. Musk en de CFO van Tesla beweerden echter dat de verplaatsing slechts een test was voor de liquiditeit van Bitcoin. 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top