Bitcoin Nieuws

Elon Musk zegt dat Tesla ‘diamond hands’ heeft

Elon Musk schoot de cryptomarkt zojuist opnieuw te hulp. Hij twitterde namelijk in cryptische taal dat Tesla zijn Bitcoin-bezittingen niet zal verkopen, ondanks een crash van meer dan 30%. 


De invloed van Musks tweets

Kort nadat de hele cryptocurrency-markt meer dan $500 miljard had verloren en de BTC koers daalde tot $30.000, tweette Elon Musk een bericht om zijn volgers te kalmeren.

Musk tweette namelijk (in emoji-vorm) dat Tesla “diamond hands” heeft. Hiermee speelde hij in op een meme die inhoudt dat je een investering moet vasthouden, zelfs als de prijs daalt. 

De tweet suggereert dat Tesla zijn Bitcoin-bezittingen niet snel zal verkopen. De tweet had het verwachte effect: Bitcoin, dat net voor zijn tweet weer begon te stijgen, versnelde zijn herstel, een stijging van bijna 9% sinds de tweet werd gepost.

Tesla kocht op 8 februari $1,5 miljard aan Bitcoin om zijn kassaldi te diversifiëren, en de aankoop stuurde de hele cryptomarkt omhoog. Op dat moment zei Tesla ook dat het Bitcoin zou gaan accepteren als betaling voor zijn voertuigen. Vorige week, precies drie maanden later, schokte Musk Bitcoin-fanaten. Hij veranderde van koers en zei dat Tesla Bitcoin niet langer zal accepteren vanwege bezorgdheid over het milieu. Dat stuurde Bitcoin meteen omlaag in een crash die nog niet is gestopt.

Een andere Musk-tweet op zondag in reactie op iemand die voorspelde dat Tesla zijn Bitcoin (“Inderdaad”) zal dumpen liet de cryptomarkten nog meer schrikken. Maar nu klinkt het alsof Musk zegt dat Tesla het zal vasthouden.

Uit het Q1-winstrapport van Tesla bleek dat Tesla eind maart $272 miljoen aan BTC heeft verkocht. Musk en de CFO van Tesla beweerden echter dat de verplaatsing slechts een test was voor de liquiditeit van Bitcoin. 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten