Bitcoin

“Enorme Bitcoin liquidatie was positief voor Bitcoin”

Bitcoin heeft de afgelopen dagen veel volatiliteit meegemaakt. Het hoogtepunt van $10.400, dat bereikt werd op dinsdag nacht, werd opgevolgd door een crash naar een dieptepunt van $8.600.

Deze enorme daling van $1.800 was voor traders die handelen met een hefboomwerking zeer verwoestend. Hierdoor werd er voor honderden miljoenen aan long posities geliquideerd.

Een analist is van mening dat deze extreme volatiliteit, en de liquidaties die daardoor zijn veroorzaakt, goed zijn voor de onderliggende gezondheid van de Bitcoin. Hij beschouwt het als een ‘gezonde reset van het sentiment die de komende dagen tot een verdere stijging zou kunnen leiden.

Volatiliteit op de cryptomarkt – Bron: Tradingview

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin is terug in consolidatie zone

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9.500. De munt lijkt weer in haar oude consolidatie range terecht te zijn gekomen. Dit is gebeurd kort nadat het een van de grootste volatiliteit heeft gezien die het in maanden heeft gezien, waarbij de koers in 1 dag tijd omhoog en omlaag schoot.

Deze volatiliteit leidde ertoe dat voor bijna $220 miljoen aan leveraged posities werden geliquideerd, en noch kopers, noch verkopers waren beschermd tegen de gevolgen van de volatiliteit.

De beweging van BTC tot deze hoogtepunten bereikte $123 miljoen in shortposities, terwijl de daling onder de $10.000 voor $96 miljoen in longposities liquideerde.

BitMEX liquidaties – Bron: Skew

Dit is gezond voor de Bitcoin koers

Mohit Sorout, één van de oprichters van Bitazu Capital, legde uit dat hij gelooft dat de massale liquidaties positief kunnen zijn.

Hij merkt op dat het een ‘gezonde reset van het BTC-sentiment’ markeert, terwijl hij eraan toevoegt dat hij nu verwacht dat de cryptomunt een paar dagen zijwaarts zal verhandelen voordat de koers verder stijgt.

“De markt liquideerde deelnemers met een te grote hefboomwerking op Bitmex. $123 miljoen aan shorts en $96 miljoen in longs, allemaal in een tijdsbestek van 24 uur. Een gezonde reset van het BTC-sentiment. Bereik een paar dagen, vang late beren op en laat het dan weer omhoog komen, ‘merkte hij op.

 

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving