Terra Luna Classic
Altcoin, Terra Classic

Enorme koersstijgingen voor Terra munten LUNA en LUNC

De cryptomunten van het Terra-ecosysteem, LUNA en Terra Luna Classic (LUNC), zijn enorm gestegen in de laatste 24 uur. Gegevens van CoinGecko laten zien dat LUNA een significante stijging van 19,1% heeft doorgemaakt, waardoor de waarde op het moment van schrijven ongeveer op $0,83 ligt.

Nog indrukwekkender is de prestatie van LUNC, met een stijging van maar liefst 39,6% in dezelfde periode, wat de huidige handelsprijs op $0,00011267 brengt.

LUNC prijs schiet omhoog
LUNC prijs schiet omhoog – Bron: TradingView

Waarom stijgen de LUNC en LUNA koers?

De recente koersstijging van de Terra-ecosysteem munten is te danken aan een strategische zet van Terraform Labs, die $15 miljoen heeft geïnjecteerd in het Terra DeFi-ecosysteem. Deze investering, bedoeld om “het cold-startprobleem voor het Terra-ecosysteem op te lossen”, omvatte het verspreiden van liquiditeit over 11 LUNA-pools op gedecentraliseerde beurzen (DEXs), waaronder Astroport en Ura. Echter, de specifieke redenen achter de aanzienlijke prijsstijging van LUNC blijven minder duidelijk.

Juridische ontwikkelingen rondom Do Kwon

De recente koersbeweging van het Terra-ecosysteem valt ook samen met belangrijke juridische ontwikkelingen rondom Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs. Slechts enkele dagen geleden keurde een rechtbank in Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, zijn uitlevering goed.

Kwon, die in maart 2023 als CEO van Terraform Labs terugtrad na zijn arrestatie en het bedrijf in mei volledig verliet, is momenteel het onderwerp van juridische procedures. Hij wordt door aanklagers in zowel de Verenigde Staten als zijn thuisland Zuid-Korea gezocht. De beschuldigingen hebben betrekking op de ineenstorting van het Terra-ecosysteem in mei 2022, een gebeurtenis die aanzienlijke gevolgen had voor de cryptomarkt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht LUNC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten