XRP token, Ripple
Ripple

Enorme XRP prijsstijging nabij na ‘briljante maandafsluiting’

XRP vertoont momenteel een sterke prestatie, met een stijging van ongeveer 10% in de laatste zeven dagen. Op het moment van schrijven is de koers boven de $0,61 uitgekomen, wat suggereert dat XRP zich aan het herstellen is richting de lokale piek die in juli werd bereikt. Volgens een cryptoanalist, die op platform X onder de naam CryptoInsightUK opereert, wijzen toenemende bullish signalen op een mogelijke voortzetting van de opwaartse trend.

Een briljante maandafsluiting

XRP heeft een opmerkelijk sterke maand afgesloten met een koers boven de $0,59, een beweging die door de analist als “briljant” wordt omschreven. De MACD-indicator, die gebruikt wordt om verschuivingen in de kracht, richting, momentum en duur van de markttrend van een activum te volgen, laat eveneens positieve tekenen zien voor XRP.

Bij de laatste analyse van de analist was de MACD bezig met een opwaartse beweging richting de nul lijn. Een doorsnijding van de MACD lijn boven deze nul lijn wordt doorgaans geïnterpreteerd als een bullish signaal, wat erop wijst dat het momentum mogelijk verschuift in het voordeel van de kopers. Dit kan een aanwijzing zijn dat XRP een toename in koopinteresse ondervindt, wat een positieve ontwikkeling voor de prijs kan betekenen.

XRP koersverwachting

De analist projecteert, op basis van de huidige technische indicatoren, een potentieel koersdoel voor XRP dat ligt tussen $0,88 en $1,36. Deze prognose steunt op historische gegevens en niveaus die eerder in 2021 werden waargenomen. Ter referentie haalt de analist de rally van april 2021 aan, toen XRP een indrukwekkende koerssprong van ongeveer 180% maakte. Indien een soortgelijke opwaartse beweging volgt op de recent gesloten maand, zou het mogelijk zijn dat XRP koersdoelen tot wel $1,69 kan bereiken.

Toegenomen zoekinteresse

De positieve trend van het project zien we ook terug op Google. In een recent onderzoek naar de trend van zoekopdrachten, blijkt dat de interesse in XRP in de Verenigde Staten en Nederland aanzienlijk is gestegen ten opzichte van Ethereum (ETH). Gedurende de afgelopen maand zijn zoekopdrachten naar XRP opvallend hoger dan die voor ETH en zelfs algemene cryptovaluta gerelateerde termen. Deze trend kwam tot een hoogtepunt op 24 oktober, gelijktijdig met Bitcoins doorbraak boven de $34k.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%