Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

EOS koers schiet omhoog na aankondiging van Block.one

Blockchain-softwarebedrijf Block.one heeft plannen aangekondigd om een crypto exchange te lanceren genaamd ‘Bullish Global’. Deze zal draaien op de EOS-blockchain.


$10 miljard voor een nieuwe exchange

Als onderdeel van de aankondiging onthulde de ontwikkelaar dat het $10 miljard aan kapitaal heeft opgehaald om de crypto-exchange op te starten. Bekende investeerders als Peter Thiel, Mike Novogratz en hedgefondsmanager Alan Howard hebben flink geïnvesteerd.

Block.one zelf heeft 164.000 Bitcoin ter beschikking gesteld, ter waarde va 9 miljard. De EOS-ontwikkelaar zou naar verluidt ook nog eens $100 miljoen cash hebben gereserveerd voor Bullish Global. In een reactie op de geplande crypto exchange zei Block.one-CEO Brendan Blumer:

“De Bullish-Global zal gebruikmaken van blockchain-technologie en een nieuwe marktarchitectuur om een revolutie teweeg te brengen in het high-performance handelslandschap door op transparante wijze te dure functies van derden te automatiseren en deze om te zetten in goede tools om mensen en bedrijven betere en veiligere toegang te bieden tot de nieuwste investeringsstrategieën voor cryptocurrency. “

Bullish Global zal kenmerken van gecentraliseerde en gedecentraliseerde crypto exchanges combineren. Block.one verklaarde ook dat de geplande exchange als een onafhankelijk bedrijf zal functioneren.

Behalve het aanbieden van geautomatiseerde marketmaking-diensten, zal de exchange ook kredietmarkten en portfoliobeheer-tools voor gebruikers bieden.


EOS prijs schiet omhoog

Sinds de aankondiging is de EOS koers razendsnel omhoog geschoten. De prijs van 1 EOS token ligt op het moment van schrijven rond de $12,77. Dit terwijl het 24 uur geleden nog ‘slechts’ rond de $8,68 lag. Dat betekent dat de EOS koers vandaag met meer da 48% is gestegen.

EOS 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Dat de prijs hard omhoog schiet is niet gek als we zien hoe veel kapitaal er in het nieuwe project gepompt gaat worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten