Altcoin,, Trending

Moederbedrijf EOS schikt met SEC en betaald boete van $24 miljoen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een schikking bereikt met Block.one. Het bedrijf achter EOS moet $24 miljoen betalen voor het uitvoeren van een niet geregistreerde ICO.


Block.one, bedrijf achter EOS, schikt met SEC

De SEC kondigde op 30 september aan dat het de beschuldigingen tegen Block.one heeft afgedaan in de vorm van een civiele geldboete. Het bedrijf achter het EOS netwerk ging akkoord met de schikking zonder commentaar te geven op de beschuldigingen.

Block.one haalde bijna een miljard dollar op, maar slaagde er niet in om zijn ICO te registreren als effect in overeenstemming met de Amerikaanse federale effectenwetgeving. Daarnaast kwam de ICO ook niet in aanmerking voor een vrijstelling van registratievereisten, vertelt Stephanie Avakian, co-directeur van de SEC.

“Een aantal Amerikaanse investeerders namen deel aan de ICO van Block.one. Bedrijven die effecten aanbieden of verkopen aan Amerikaanse beleggers moeten zich houden aan de effectenwetgeving, ongeacht de branche waarin ze actief zijn of de labels die ze op de beleggingsproducten plaatsen die ze aanbieden. “ vertelt ze.

Stevin Pekim, co-directeur van de handhavingsdivisie, voegde daaraan toe dat Block.one de ICO investeerders niet de benodigde informatie heeft gegeven:

“De SEC blijft zich inzetten voor het instellen van handhavingszaken wanneer beleggers geen materiële informatie krijgen die zij nodig hebben om geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen.”

De boete van $ 24 miljoen zal naar verwachting niet veel indruk maken op Block.one.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)