Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Epic Games haalt $2 miljard op voor Metaverse

Het videogamebedrijf Epic Games heeft naar verluidt circa $2 miljard opgehaald om zijn Metaverse-ambities te starten. Het bedrijf is onder andere de eigenaar van Unreal Engine en de bekende Battle-Royale-Shooter Fortnite.


$2 miljard opgehaald bij 2 bedrijven

Het bedrijf heeft wederom geld opgehaald. De bedrijven Sony Group Corporation en KIRKBI, de holding én tevens investeringsmaatschappij achter The LEGO Group hebben naar verluidt in totaal een dubbele investering van $1 miljard geïnvesteerd.

Sony zet hard in op Epic Games. Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere keren aanzienlijke bedragen in het bedrijf geïnvesteerd. Zo investeerde ze in 2020 nog zo’n $250 met als doel om in realtime 3D sociale ervaringen te creëren. Dit zou moeten leiden tot een convergentie van gaming, film en muziek. Dat is voordat de term ‘Metaverse’ groot werd. Het was echter wel al direct duidelijk waar Sony heen ging.

Nu wil KIRKBI, de particuliere holding en investeringsmaatschappij opgericht door de voormalige president en CEO van The LEGO Group, Kirk Kristiansen, inspringen op de snel groeiende metaverse trend.


Reacties op investeringen

De CEO van KIRKBI, Søren Thorup Sørensen, zegt het volgende over Epic Games:

“Epic Games staat bekend om het bouwen van speelse en creatieve ervaringen en het stimuleren van grote en kleine makers. Een deel van onze investeringen is gericht op trends waarvan we denken dat ze van invloed zullen zijn op de toekomstige wereld waarin wij en onze kinderen zullen leven. Deze investering zal onze betrokkenheid bij de wereld van digitaal spelen versnellen, en we zijn verheugd te kunnen investeren in Epic Games om ondersteunen hun voortdurende groei, met een langetermijnfocus op de toekomstige metaverse.”

Ook de CEO en tevens oprichter van Epic Games, Tim Sweeney, is blij over de nieuwe investeringen. Hij meldt het volgende:

“Deze investeringen zal ons werk gaan versnellen om de Metaverse te bouwen en ruimtes te creëren waar spelers plezier kunnen hebben met vrienden, merken creatieve en meeslepende ervaringen kunnen bouwen en makers een gemeenschap kunnen bouwen en bloeien.”

Volgens Epic zal het een enkele klasse gewone aandelen zal blijven hebben en wordt gecontroleerd door de CEO, Tim Sweeney. Dit brengt de post-money equity-waardering van Epic op circa $31,5 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten