Blockchain Nieuws

Epic Games verwelkomt crypto games terwijl Steam ze verbiedt

De videogame ontwikkelaar ‘Epic Games’ heeft laten weten dat het wel games zal accepteren die zijn gebouwd met blockchain-technologie. Het nieuws komt nadat de online gamingwinkel Steam gisteren aankondigde dat het games gaat verbieden die gebouwd zijn op blockchain-technologie of games die cryptocurrencies of NFT’s toestaan.


Epic Games gaat wel crypto games accepteren

Epic Games, dat concurreert met Valve, de ontwikkelaar van Steam, liet weten dat het wel open zou staan voor games die cryptocurrency of op blockchain gebaseerde activa ondersteunen.

De CEO en oprichter van Epic, Tim Sweeney, schreef gisteren op Twitter: “De Epic Games Store verwelkomt games die gebruikmaken van blockchain-technologie, op voorwaarde dat ze de relevante wetten volgen, hun voorwaarden bekendmaken en een leeftijdsclassificatie krijgen van een geschikte groep.”

Hij voegde eraan toe dat hoewel “Epic geen crypto gebruikt in zijn eigen games, ze innovatie op het gebied van technologie en financiën verwelkomen.” Epic vertelde naar aan The Verge dat het ook bereid zou zijn om met ontwikkelaars in de wereld van NFT’s samen te werken.

Epic is de ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite. Aan de andere kant is Steam de grootste digitale distributeur van games in de pc-wereld. De twee grootmachten kiezen dus duidelijk een andere koers. De vraag is nu natuurlijk voor welk bedrijf het beter uit gaat pakken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten