Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Er is voor $6 miljard aan Ethereum geburned nu ETH 2.0 dichterbij komt

Ethereum heeft nu al meer dan 2 miljoen ETH tokens geburned ter waarde van bijna $6 miljard. Het burn-mechanisme werd vorig jaar augustus geïntroduceerd. Volgens Watch the Burn, een dashboard dat het burn-mechanisme in de gaten houdt, heeft het netwerk sinds de oprichting in totaal 2.000.996 Ethereum vernietigd. In dollars uitgedrukt, is dat meer dan $ 5,82 miljard voor altijd uit de circulatie verwijderd.


Over het Ethereum burn-mechanisme

Het burn-mechanisme, genaamd EIP-1559, is slechts één van de vele updates die aan het netwerk aan werden gebracht tijdens de London hard fork. Dit specifieke Ethereum-verbeteringsvoorstel heeft de vergoedingsstructuur van het netwerk geherstructureerd.

In plaats van dat alle vergoedingen naar miners gaan, splitste EIP-1559 deze vergoedingen op in een basisvergoeding en fooien (waarvan alleen de fooien naar miners zouden gaan). Het is de basisvergoeding die wordt geburned, wat een andere manier is om te zeggen dat die cryptocurrency wordt vernietigd en uit de omloop wordt gehaald.

Het burn-mechanisme heeft er voor gezorgd dat, wanneer er een piek is in activiteit op het Ethereum netwerk, er meer tokens geburned worden dan het aantal tokens dat wordt uitgegeven aan blokbeloningen. Hierdoor ontstaat een deflatoir effect waarbij er steeds minder ETH tokens op de markt zijn om te kopen.


Wil jij Ethereum verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De Ethereum 2.0 hard fork

Naast de London Hard Fork is Ethereum ook op weg naar de meest uitgebreide upgrade tot nu toe, Ethereum 2.0. Deze update moet de transactiesnelheid van het netwerk verbeteren, de kosten verlagen en het milieuprobleem van Ethereum oplossen.

De upgrade zal Ethereum verschuiven van een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, naar een ander model genaamd proof-of-stake (PoS). Dit laatste mechanisme is milieuvriendelijker omdat het minder rekenkracht vereist om vergelijkbare beveiligingsniveaus te bereiken.

Deze upgrade zal ervoor gaan zorgen dat er nog minder Ether tokens op de markt komen. Dit, in combinatie met het burn-mechanisme, zal ervoor zorgen dat er een kleiner aanbod van tokens komt. Dit zal, volgens Ethereum mede-oprichter Joe Lubin, kunnen zorgen voor een deflatoir netwerk en een enorme prijsstijging.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten