Ripple Nieuws

Esports-team betaalt FIFA en Super Smash spelers in XRP

SBI e-Sports, het onlangs opgerichte esports-team van de Japanse financiële firma SBI Holdings, heeft vandaag aangekondigd dat het twee professionele spelers onder contract heeft. SBI betaalt beide spelers uit in Ripple’s XRP token.


Spelers kiezen voor XRP

Het bedrijf kondigde eind september zijn voornemen aan om professionele gamers te betalen in XRP via een samenwerking met SBI VC Trade, de verkoopafdeling van SBI voor cryptovaluta. In de aankondiging stond echter dat de beslissing om XRP als betaling te accepteren, de keuze van de individuele spelers zou zijn.

Vandaag kondigde SBI e-Sports de eerste twee aanwinsten aan: Super Smash Bros speler Kenji “Ken” Suzuki, bekend als een van de bekendste pro’s van Japan en FIFA 21-speler Subaru “Mikey” Sagano.

“Spelers zullen worden betaald in ‘XRP’ in plaats van Japanse yen op basis van de wensen van de speler en het sponsorcontract met SBI VC Trade Co., Ltd ”, luidt de aankondiging bij de ondertekening van Ken. Het XRP-element van hun contracten werd niet alleen benadrukt in de aankondigingen van het team, maar ook in de tweets van de individuele spelers over de signeersessies.

SBI e-Sports is het eerste esports team die het salaris van de spelers in cryptomunten betaalt.

“Het bedrijf wil de bekendheid van de SBI Group vergroten door de contactpunten met de digitale generatie te versterken en synergieën te creëren met de verschillende financiële dienstverleners van de SBI Group”, luidt de oorspronkelijke aankondiging.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten