Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

De naam ‘Eth2’ wordt verandert door Ethereum Foundation

Om de originele blockchain de ‘uitvoeringslaag’ te noemen en de verbeterde Proof-of-Stake (PoS)-blockchain de ‘consensuslaag’, heeft de Ethereum Foundation alle verwijzingen naar ‘Eth1’ en ‘Eth2’ verwijdert.


Probleem met Eth2-branding

Naar verwachting zal de langverwachte overgang van Ethereum (ETH) van hun huidige Proof-of-Work (PoW)-mining-model naar een PoS-concensusmechanisme het tweede of derde kwartaal van dit jaar.

De Ethereum Foundation merkte onlangs op dat de branding van Eth2 er niet in slaagde om vast te leggen wat er eigenlijk allemaal met het netwerk gebeurde. Hierover zeiden ze het volgende:

“Een groot probleem met de Eth2-branding is dat het een gebroken mentaal model creëert voor nieuwe gebruikers van Ethereum. Ze denken intuïtief dat Eth1 eerst komt en Eth2 daarna. Of dat Eth1 ophoudt te bestaan zodra Eth2 bestaat.”

Hier voegde de Ethereum Foundation vervolgens het volgende aan toe:

Geen van beide is waar. Door Eth2-terminologie te verwijderen, behoeden we ervoor dat alle toekomstige gebruikers door dit verwarrende mentale model moeten navigeren.”


Wil jij Ethereum verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Nieuwe terminologie

De uitvoeringslaat (Eth1) en de consensuslaag (Eth2) worden in de nieuwe terminologie gelabeld als Ethereum, terwijl de individuele functies, zoals ‘Beacon Chain’ en ‘Sharded Chains’ nu als upgrades worden gelabeld.

Volgens de Ethereum Foundation zal de rebranding ook helpen bij het scheppen van duidelijkheid. Veel oplichtingspartijen maken nu gebruik van het feit dat de overgang nog wel eens lastig geformuleerd werd. Zo werd er veel onduidelijkheid geschept door de oplichters, waaronder de uitgifte van speciale ETH2-tokens. De Ethereum Foundation zegt hier het volgende over:

“Helaas hebben kwaadwillende actoren geprobeerd de verkeerde benaming van Eth2 te gebruiken om gebruikers op te lichten door hen te vertellen hun ETH te ruilen voor ‘ETH2’-tokens of dat ze op de een of andere manier hun ETH moeten migreren vóór de Eth2-upgrade.”


Verbeteren van de schaalbaarheid en capaciteit

Wanneer de overgang naar het PoS-consensusmechanisme voltooid is, is er nog één resterende mijlpaal van de huidige roadmap van Ethereum: de ‘Shard Chains’-upgrade. Verwacht wordt dat deze eind van dit jaar of wellicht begin van 2023 van kracht gaat.

Deze ‘Shard-Chains’ zorgen er voor dat de netwerkbelasting van Ethereum over 64 nieuwe ketens verdeeld wordt. Dit heeft een positief effect op de schaalbaarheid en capaciteit van het netwerk. Ethereum maakt hiermee grote stappen naar zijn nieuwe, langverwachte upgrade.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten