Ethereum 2.0 kan binnen 24 maanden 1.000 keer schaalbaarder worden

 
 

Ethereum mede-oprichter Joseph Lubin heeft laten weten dat de Ethereum blockchain binnen maximaal 24 maanden zo’n 1.000 keer meer schaalbaar zal worden.


Serenity

De ontwikkeling van zo’n drastische schaalbaarheid van het ecosysteem zal echter niet zo eenvoudig zijn. Hierdoor zal het wachten tot Ethereum 2.0. De dergelijke update wordt Serenity genoemd. De ontwikkeling van deze update zal in 4 verschillende fasen worden verdeeld om deze zo soepel mogelijk te integreren.


Testnet

Volgens het bedrijf zou een volledig operationeel testnet binnen enkele maanden actief moeten zijn. Er wordt gehoopt dat er voor het einde van dit jaar een volledig operationeel fase 0 van Ethereum 2.0 live is. Of dit gehaald wordt is echter nog onduidelijk.


Verbintenis oude en nieuwe blockchain

Er zullen tevens meerdere manieren zijn waarop de nieuwe blockchain met de oude verbonden kan worden. Belangrijk hierbij is dat de Ethereum-tokens in staat zullen zijn om tussen de oude blockchain en de nieuwe blockchain te wisselen. Naar verluid krijgt de nieuwe blockchain diverse nieuwe functies ten aanzien van de ‘oude’. Zo moet de nieuwe blockchain compatibel worden gemaakt met meer gebruiksgevallen, zoals private transacties.


Proof of Stake

Tot slot is de mede-oprichter van Ethereum bezorgd over het Proof of Stake (PoS) principe. Hierbij verklaarde hij dat het team een grondig onderzoek uitvoert over de haalbaarheid van dit principe voordat deze daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken