Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 nadert het mijlpaal van 6 miljoen staked ETH

Ethereum 2.0 heeft nu 10x meer gestakede Ether tokens om zijn Proof-of-Stake (PoS)-mechanisme aan te drijven dan de het zes maanden geleden nodig had bij de lancering.


Belangrijke mijlpaal

Ethereum 2.0 nadert wat sommigen een belangrijke mijlpaal noemen. Namelijk 6 miljoen gestakede ETH tokens. Ethereum Launchpad, het portaal van ETH 2.0 voor validators om de tokens te staken, laat zien dat er inmiddels zo’n 5,9 miljoen tokens zijn gestaked én er bijna 180.000 validators zijn die de blockchain aandrijven.

Gemiddeld komt dat uit op iets meer dan de minimaal 32 tokens. Dit suggereert een investering van onngeveer $66.560 om als validator aan het netwerk deel te kunnen nemen.

Volgens de Ethereum Foundation zijn validators ‘verantwoordelijk voor het opslaan van gegevens, het verwerken van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain’. Afgelopen december ging Ethereum 2.0 voor het eerst online. Destijds had de stichting een minimum van 524.288 Ether nodig om te gestaked te worden voordat het werd gelanceerd. In zes maanden tijd is Ethereum dus gegroeid en heeft het nu 10x meer validators dan de minimale netwerkvereisten die vorig jaar door de stichting zijn vastgesteld.


Ethereum weer boven de $2000

De Ethereum prijs is deze week eindelijk weer wat gestegen en heeft dan ook weer de psychologische $2.000 grens teruggewonnen. Dit komt mede doordat investeerders optimistisch zij over de aankomende hard fork die voor juli gepland staat.

ETH 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten