Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 staat in november op de agenda

Ethereum 2.0 zal hoogstwaarschijnlijk in november gereed zijn om in werking te treden.


Vóór het einde van het jaar

Een aantal ontwikkelaars is ervan overtuigd dat Ethereum 2.0 in november 2020 zal worden gelanceerd. Ethereum 2.0 is de nieuwe update van de Ethereum-blockchain waar al heel lang aan wordt gewerkt.

Volgens Raul Jordan is november ideaal voor de lancering zodra een aantal beveiligingscontroles en verbeteringen aan de gebruikerservaringen zijn voltooid. Raul Jordan is een van de ontwikkelaars die aan de transitie werkt en een Ethereum-infrastructuurbouwer bij Prysmatic Lab.

Zijn uitspraken zijn in overeenstemming met de eerdere verklaring van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin, waarin hij schatte dat Ethereum 2.0 vóór het einde van 2020 zal worden verzonden.


Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 zal de grootste openbare blockchain overzetten van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) consensusalgoritme. Hoewel Ethereum 1.0-transacties worden bevestigd door miners, heeft Ethereum 2.0 validators die transacties afwerken doormiddel van te ‘staken’. Om mee te doen heb je 32 ETH nodig. Momenteel is de minimumvereiste om deel te nemen 32 ETH, of ongeveer $11.640.

Momenteel ondersteunt Ethereum 1.0 ongeveer 14 transacties per seconde. Met de hype rond gedecentraliseerde financiering (DeFi), hebben gebruikers de neiging om hogere GAS- of transactiekosten te betalen om hun transacties bevestigd te krijgen. Op een gegeven moment zijn de GAS-prijzen ondraaglijk geworden, met gebruikers die vergoedingen tot $ 1.000 opmerkten. Decrypt meldde dat DeFi Ethereum tot het uiterste heeft uitgebreid, omdat het nu erg duur is om kleine transacties te bevestigen.

Ethereum 2.0 belooft een uiteindelijke transactiesnelheid van 100.000 per seconde. Hierdoor worden mogelijk veel van de problemen van hoge GAS-kosten en lage transactiesnelheid opgelost.

Coindesk merkte echter op dat Ethereum 2.0 een zeer ambitieus project heel veel vertraging heeft opgelopen. Dit komt vooral omdat het beloofde het nieuwe netwerk over te zetten terwijl het oude actief en draaiend blijft. Coindesk schrijft dat de leiding van ETH het project misschien overschat heeft en dat het wellicht jaren kan duren voordat de hele transitie volledig is afgerond.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten