Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum 2.0 Staking gaat een bull run zal veroorzaken

Ethereum (ETH)

Verschillende crypto analisten en experts zijn van mening dat de upgrade naar Ethereum 2.0 de DeFi wereld zal transformeren en een grote bull run gaat veroorzaken.


Nieuwe stadium van Ethereum 2.0

Nu het eerste stadium van Ethereum 2.0 binnen enkele maanden wordt gelanceerd, denken sommige analisten dat het een grote bull run kan veroorzaken. De financiële wereld, zoals we die momenteel kennen, gaat transformeren.

Adam Cochran is een partner bij MetaCartel Ventures DAO en daarnaast een strategieontwikkelaar bij de zoekmachine DuckDuckGo. Cochran heeft in een blogpost verschillende argumenten gegeven waarom Ethereum 2.0 de grootste economische verschuiving in de samenleving zou kunnen betekenen.

Ook suggereert hij dat het staken van Ethereum tokens een enorme vraag naar ETH kan veroorzaken. Cochran is van mening dat stakingbeloningen van 3-5 procent grote investeerders aan zal trekken, waardoor ongeveer 30% van het totale aanbod van tokens is vastgezet. Het aanstaande burning van Ethereum zal bijdragen aan het afnemende aanbod op de markten.


Komt er een FOMO effect?

Cochran speculeert dat dit een fear-of-missing-out (FOMO) koopangst zal veroorzaken bij particuliere beleggers die niet geïnteresseerd zijn in technische analyse en “gewoon willen kopen”.

De bull run van 2017 zorgde voor veel hoofdpijn wanneer men fiat naar de exchange wou brengen. Daarentegen werd de FOMO versterkt, omdat het voor nieuwkomers nu eenvoudiger is om crypto te kopen op exchanges met fiat. Een voorbeeld van een exchange waar dit kan is Binance:

“Zonder noodoplossing deze keer, betekent dit dat deze gebruikers allemaal tegelijk FOMO zullen hebben. Het enige dat nodig is, is een gekke MSNBC-kop over Ethereum-groei om hen te herinneren aan hun Coinbase-account. De particuliere investeerders zullen zorgen voor een flinke bull run. ”

Ethereum 2.0 kan de wereld transformeren

Alex Batlin, de oprichter en CEO van Trustology, zei dat de impact van Ethereum 2.0 veel verder gaat dan een grote prijsschommeling.

Batlin is van mening dat Ethereum 2.0 de schaalbaarheid biedt die nodig is om de algemene acceptatie van gedecentraliseerde financiële protocollen te ondersteunen.

“Om DeFi echt te laten werken, moeten we twintig tot duizend tot misschien wel een paar duizend transacties per minuut maken. Pas dan beginnen we echt serieus te worden. Ethereum 2.0 gaat op dit niveau komen. Als je naar de specificaties kijkt, is het best spannend. ‘

Als Ethereum 2.0 zijn huidige traject voortzet, is Batlin van mening dat DeFi kan opschalen. Het kan dan uiteindelijk het overheersende mechanisme worden waarmee we gaan financieren.


Whales lijken zich op te hopen

Whales lijken het erover eens te zijn dat ETH 2.0 een belangrijke bull-katalysator zou kunnen zijn. De handelsvolumes stegen de afgelopen 12 maanden verschillende keren tot recordniveaus. De prijs is momenteel 25% gestegen ten opzichte van 30 dagen geleden. Echter blijft het ongeveer $100 onder het hoogste niveau van het jaar.

Ethereum 2.0 gaat naar verwachting zijn eerste implementaties zien dit jaar. Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een meerjarenplan opgesteld voor de volledige implementatie. Daarmee kan het nog wel even duren voordat de grote bull run en transformatie van wereldwijde financiën gaan plaatsvinden.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top