Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0-stakingscontract heeft nu 5 miljoen ETH vergrendeld

De totale waarde van Ethereum (ETH) vergrendeld onder het ETH 2.0-depositcontract bedraagt ongeveer $14 miljard (circa €11.5 miljard).


Enorm Volatiele maand

Ethereum 2.0, de netwerkupgrade van ETH, heeft nu meer dan 5 miljoen Ethereum onder zijn depositcontract, dit is het hoogste niveau ooit. Volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door het ETH-trackingplatform Etherscan bedraagt de totale waarde onder het stakingcontract van ETH 2.0 ongeveer $14 miljard (circa €11.5 miljard). Ethereum 2.0 startte officieel in december 2020 met de lancering van Beacon Chain. De ETH-gemeenschap heeft de netwerkupgrade volledig ondersteund en heeft in de eerste week van december 2020 meer dan 1 miljoen ETH ingezet.

De op een na grootste digitale valuta ter wereld heeft een volatiele maand gekend. Op 12 mei bereikte de prijs van Ethereum op 12 mei een All-Time High (ATH) van bijna $4.350 (circa €3.580) en op 23 mei een dieptepunt van ongeveer $1.800 (circa €1.480). Op dit moment handelt ETH in de buurt van $2.700 (circa €2.222) met een marktkapitalisatie van meer dan $310 (€255) miljard. Ondanks de laatste dip is de ETH sinds begin 2021 nog steeds met meer dan 250% gestegen.

De recente stijging van de ETH-prijs heeft de whalebewegingen versneld. Eerder deze week benadrukte het crypto-analyseplatform Santiment een sterke stijging van de ETH-bewegingen van whales te midden van marktvolatiliteit.

“Het aantal Ethereum-whaletransacties is explosief gestegen naar niveaus die sinds januari 2018 niet meer zijn gezien. Na 9 dagen geleden een all-time high van $4.358 te hebben bereikt, zakte ETH in slechts één week naar $2.015. Een daling van -53,8%,” tweette Santiment.


Ethereum-voorraad

Volgens de laatste gegevens van Glassnode, hebben smart contracts bijna 23% van het totale aanbod van Ethereum in handen. De groeiende populariteit van NFT’s en DeFi-producten heeft de vraag naar Ethereum vergroot.

Een van de grootste problemen met het huidige ETH-netwerk zijn de stijgende gaskosten. Vitalik Buterin benadrukte onlangs het belang van ETH 2.0 om problemen in het ETH-netwerk op te lossen. Als gevolg van de laatste stijging van Ethereum bereikte de totale waarde van de openbare ETH-holdings van Vitalik Buterin het niveau van $1 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten