Newsbit

ethereum, eth

Ethereum 2.0 zal een enorme Prijsstijging veroorzaken

ethereum, eth

Er wordt enorm veel gespeculeerd over de ontwikkeling van Ethereum 2.0, maar de specifieke lancerings-datum is nog steeds onbekend. De kans is echter groot dat wanneer het nieuwe netwerk klaar is er een enorme prijsstijging zal volgen.


ETH 2.0 is belangrijkste evenement van 2020

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, en zijn team staan ​​onder grote druk om te presteren en de wereldwijde pandemie heeft daarbij niet bij geholpen. Black Thursday en de derde Bitcoin halving hebben een tijdje de aandacht weggetrokken van de ontwikkeling van het nieuwe netwerk, maar de interesse begint nu weer langzaam toe te nemen. Dat is ook niet gek want wanneer ETH 2.0 gelanceerd wordt zal dit 1 van de belangrijkste evenementen zijn in de cryptomarkt.

De overgang naar het Proof of Stake (PoS) algoritme zal de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum kunnen oplossen. Als dit inderdaad lukt zal dit een flinke prijsstijging kunnen veroorzaken.


Consistente vertragingen

De eerste gedeeltelijke lancering was gepland op 30 januari, zoals vermeld door Ethereum Foundation-onderzoeker Justin Drake. Hij zei dat fase 0 op schema ligt voor lancering op 30 juni. Drake beweerde echter onlangs dat de lancering vanwege tegenslagen waarschijnlijk zal worden uitgesteld tot begin januari 2021, maar dit werd snel weerlegd door Vitalik Buterin. De CEO bevestigde dat ETH 2.0 dit jaar moet worden gelanceerd.

Terwijl hij sprak over de voltooide lancering van de Topaz en Schlesi Testnets in mei, leek Buterin een lanceringsdatum voor juli te hebben bevestigd. Een uitspraak die hij later toch weer terugtrok.

Er is nog steeds geen melding gemaakt wanneer de lanceringsdatum wel zal plaatsvinden. Ook in het laatste uitgebreide rapport over de toestand van de Ethereum 2.0 werd geen datum vermeld.

Hij zei echter wel dat fase 0 dichtbij is, maar dat de route nog steeds met moeilijkheden kampt omdat er met de verwerking te veel validators, shards en klanten betrokken zijn:

“ETH 2.0 is een enorme onderneming om Ethereum een ​​verbeterde, moderne, zeer schaalbare en veilige, gedecentraliseerde consensus te bieden. Er werken dagelijks tientallen teams en honderden individuen om dit te realiseren. Het pad dat we hebben gekozen is moeilijk, maar er is en wordt enorme vooruitgang geboekt. ”

Een eerder rapport in mei suggereerde dat Ethereum heeft gekozen om ultieme schaalbaarheid te bereiken. Dit is een enorme opgave en daarom loopt het project ook tegen veel vertraging aan.


Oppassen voor grote fouten

Er staat veel druk op het Ethereum 2.0 onderzoeks- en ontwikkelingsteam om te presteren. Dit omdat fouten in de PoS-migratie Ethereum een fortuin zouden kunnen kosten.

Het resultaat van legendarische projecten DAO en TRON, of zelfs het PoS-schandaal met Steem-blockchain, heeft laten zien dat er grote problemen kunnen ontstaan wanneer er van algoritme wordt gewisseld.

Ethereum 2.0 zal een reeks upgrades vormen, beginnend met fase 0, fase 1 en als laatste fase 2. Als het netwerk live gaat op 20 juli, tien dagen voor het 5-jarig jubileum van Ethereum, is het goed mogelijk dat gebruikers hun tokens kunnen gaan staken. ConsenSys bevestigt ook dat Ethereum 2.0 in 2020 wordt gelanceerd, maar er zijn geen specifieke datums:

“Fase 0 van Ethereum 2.0 start in 2020. Fase 1 wordt verwacht in 2021. Fase 2 en verder worden verwacht voor 2021 of later.” 

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top