Nieuws

Ethereum bereikt diepste punt sinds 9 maanden

Na de herstelperiode van afgelopen tijd is daar gisteren daadwerkelijk een eind aan gekomen. Veel cryptocurrencies hebben het herstel niet kunnen volhouden, waarbij Ethereum (ETH) zelfs naar een dieptepunt is gezakt.

Laagste punt in 9 maanden

De waarde van de ETH daalde naar onder de $300 wat heeft betekent dat de waarde van de ETH op de waarde van 9 maanden geleden zit. Niet alleen de ETH laat echter een daling van waarde zien, ook Bitcoin en veel andere cryptocurrencies. Slechts enkele altcoins bleven gespaard.

Ethereum koers daalt tot onder $300 dollar

Op het laagste punt was Ethereum (ETH) slechts $288, een daling op de dagwaarde van bijna 10%. Hiermee heeft ETH de heftigste verliezen van de top 10 cryptocurrencies van de dag meegemaakt. Op weekbasis zijn de verliezen van de leidende altcoins maar liefst meer dan 28%, met een maandverlies van 33%. Hierdoor werd Ethereum tegen het laagste prijsniveau van 9 maanden tijd verhandelt, voor onder de $300, het laagste punt sinds 6 november 2017. Eth prijs

Hoge druk

Volgens analisten van Bloomberg kan de heftige daling van de ETH verklaard worden aan de druk van ICO’s die zijn uitbetaald, waarbij Ethereum het meest populaire platform is waarop blockchain startups bouwen en haar fondsen werven.

Niet alleen Ethereum

Niet alleen Ethereum heeft deze dag verliezen geleden. Zo hebben bijna alle andere tien beste cryptomunten op de lijsten van CoinMarketCap aanzienlijke verliezen van 4 tot 10 procent laten zien, met één uitzondering van Stellar (XLM), die 2,25 procent duurder is dan $0,23. XLM heeft hiermee vrijwel zijn verliezen op de wekelijkse XLM / USD-grafiek uitgesloten, zoals te zien in onderstaande grafiek van de Market Cap van Stellar. Stellar Charts

192 miljard Amerikaanse dollar

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies ligt op ongeveer $192 miljard Amerikaanse dollar en ligt hiermee nog steeds dicht bij de laagste niveaus van de driemaandsgrafiek, die op zaterdag 10 augustus ongeveer $207.000.000.000 (207 miljard Amerikaanse dollar) bedroeg.