Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum blockchain registreert 1 miljard transacties

Het Ethereum-netwerk voert sinds juni 2020 gemiddeld meer dan 1 miljoen transacties per dag uit.


Nieuw recordaantal transacties

Naast het bereiken van een All Time High, heeft Ethereum deze week nog een nieuw hoogtepunt bereikt. Volgens gegevens van Etherscan heeft het Ethereum-netwerk vandaag 1 miljard transacties bereikt.

De Ethereum-blockchain ging als eerst live in 2015. In mei 2017 voerde het voor het eerst 100.000 transacties per dag uit, in januari 2018 was dat 1 miljoen. Nadat de bull run ten einde was gekomen zakte dit aantal dagelijkse transacties naar gemiddeld 500.000 per dag. Echter, sinds juni 2020 hebben transacties consequent een piek bereikt boven de 1 miljoen per dag. Dit komt onder andere door het gebruik van gedecentraliseerde financieringsapplicaties die bovenop de blockchain zijn gebouwd.

Dagelijks aantal transacties – Bron: Etherscan.io

DeFi-apps zoals Aave en Uniswap stellen handelaren in staat rente te verdienen over hun bezit en activa te ruilen zonder tussenkomst van een gecentraliseerde bank of beurs. In plaats daarvan vertrouwen ze op de infrastructuur van Ethereum. Er vinden veel transacties plaats via dergelijke protocollen. Meer dan $35 miljard aan waarde zit vast in DeFi-protocollen die worden gevolgd door DeFi Pulse.

Het toegenomen gebruik van de blockchain zet het netwerk onder druk, het verhoogde de gaskosten op een steeds meer overbelaste blockchain. Het proof-of-stake Ethereum 2.0-netwerk, dat vorig jaar live ging maar nog niet volledig functioneel is, is ontworpen om een groter aantal transacties te verwerken.

Als de dagelijkse transactietarieven stabiel blijven, zou de Ethereum-blockchain binnen iets meer dan twee jaar 2 miljard transacties kunnen bereiken. Gebruikers hopen dat ETH2 klaar is voordat ETH die mijlpaal bereikt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten