Ethereum,

Ethereum bulls zijn terug – kan ETH de $300 bereiken?

Het lijkt erop dat de correctie die eergisteren werd ingezet alweer voorbij is. Ethereum neemt opnieuw de leiding. Kan de munt deze keer de $300 bereiken?


Inleiding

De cryptomarkten lijken vandaag te herstellen. Beter gezegd, altcoins herstellen. De Bitcoin daarentegen blijft rond de $9.750 hangen.

De totale marktwaarde is echter flink omhoog geschoten van $273 miljard naar $284 miljard. Dit kunnen we opvatten als een signaal voor een nieuwe heropleving.


Ethereum neemt de leiding

Als we de ETH grafiek bekijken, bereikte Ethereum gisteren een dieptepunt van ongeveer $245 dollar, wat ongeveer 15% minder was ten opzichte van haar hoogtepunt in 2020.

Vandaag zien we de koers herstellen en lijkt Ethereum teruggekeerd in bullish territorium. Op dit moment is het belangrijk om te kijken naar de $270 weerstand. Verwacht wordt dat de stijging hier even blijft stokken. Echter, als deze doorbroken wordt kan de koers weer flink gaan stijgen.

 

De daling van de afgelopen dagen was niet voldoende om het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen te bereiken, wat aangeeft dat de stijgende trend nog steeds erg sterk is. Als de prijsstijging van vandaag doorzet kan de koers mogelijk tot $300 dollar stijgen.


Ethereum fundamental update

De afgelopen tijd worden er veel positieve berichten geschreven over de fundamentals van Ethereum. Dat is ook niet gek want er zijn veel positieve ontwikkelingen gaande rondom het ETH netwerk.

Zo is de DeFi markt enorm in opkomst waardoor er heel veel ETH tokens gelocked worden in projecten. Dit zorgt niet alleen voor meer nut, maar het zorgt er ook voor dat het aanbod van de tokens kleiner is, waardoor de koers stijgt. Het ecosysteem groeit en dat is zeer positief.

Ook ETH2.0 maakt grote stappen. Zo is er onlangs bekend geworden dat de ontwikkelaars flink opschieten met de ontwikkeling van Ethereum 2.0. Het team heeft een aantal grote optimalisaties kunnen doorvoeren.