vitalik buterin
Ethereum

Ethereum CEO: De Merge is nog niet ingeprijsd

In een recent interview zei Vitalik Buterin, de CEO van Ethereum, dat de aankomende Merge nog niet is ingeprijsd en dit ook niet zal gebeuren totdat de fusie heeft plaatsgevonden.

19 september is waarschijnlijk de datum dat de Merge plaats gaat vinden. Buterin merkte echter op dat de proof-of-stake-switch niet onmiddellijk de volledige samenvoeging van de beacon chain en het Ethereum-mainnet zou omvatten. Dit is volgens hem de reden waarom je waarschijnlijk niet direct een enorme verandering van de Ethereum prijs zal zien.

Ethereum zal deflatoir worden

Buterin vertelt dat beleggers zeker zes maanden moeten wachten voordat de Merge een aanzienlijke prijsactie kan veroorzaken. En zelfs dan moeten de juiste voorwaarden er zijn om dat te laten gebeuren. Eén van die voorwaarden is een ‘clean-up fork’ die na de merge zal plaatsvinden. Echter, als dit allemaal heeft plaatsgevonden ziet de toekomst er zeer positief uit voor Ethereum.

Experts verwachten zelfs dat Ether na de fusie deflatoir zal zijn. Onderzoekshoofd bij blockchain-analysebedrijf, IntoTheBlock, Lucas Outumuro, zei dat het aanbod van Ethereum na de fusie in de loop van de tijd af zal nemen. De EIP-1559 upgrade zorgt er namelijk voor dat er Ether tokens vernietigd worden, in plaats van dat de tokens aan miners worden gegeven.

Vitalik Buterin waarschuwt er trouwens voor dat de kans groot is dat de Ethereum koers vlak voor de merge zal stijgen, en daarna zou kunnen dumpen om vervolgens weer te stijgen. Dit fenomeen genaamd ‘Buy the rumor, sell the news’ zien we vaak gebeuren bij grote upgrades.

De Ethereum koers stijgt met 10 procent

Of de Merge nou al ingeprijsd is of niet, de Ether prijs presteert in ieder geval goed vandaag. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de 1728 dollar. Dat is ongeveer 10 procent hoger dan een dag geleden.

In een recent interview zei Vitalik Buterin, de CEO van Ethereum, dat de aankomende Merge nog niet is ingeprijsd.
Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ethereum, de grootste altcoin ter wereld, presteert al een tijd lang beter dan de Bitcoin. Deze rally lijkt zeker deels veroorzaakt te worden door de hype rondom de merge. Zal Ether de goede prestaties door kunnen zetten?

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?