Ethereum Classic, ETC
Ethereum Classic

Ethereum Classic stijgt met 14% na steun van Antpool

De Ethereum Classic koers is vandaag met meer dan 14 procent gestegen. dit gebeurde door een investering van $10 miljoen van cryptominer Antpool en opmerkingen van Vitalik Buterin.

Alle ogen van miners zijn gericht op Ethereum Classic

Ethereum Classic, de ‘niet-geforkde’ versie van Ethereum. Na de beruchte DAO-hack van 2016 splitste Ethereum zich op in twee blockchains: Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, en Ethereum Classic. De nieuw gecreëerde blockchain is het momenteel gebruikte Ethereum-netwerk en de gehackte blockchain blijft werken als Ethereum Classic.

Het consensus van Ethereum zal in september overgaan aar een Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme. Het Ethereum Classic netwerk zal echter niet overgaan. Aangezien een verschuiving naar PoS, Ethereum-miners in feite overbodig zou maken, zijn alle ogen nu gericht op Ethereum Classic. Zij blijven werken met behulp van meer traditionele mining mechanismes.

Antpool heeft bijvoorbeeld onlangs een investering van $10 miljoen aangekondigd om kwaliteitsprojecten te ondersteunen die zijn gebouwd op Ethereum Classic (ETC). Gesteund door mining hardwarefabrikant Bitmain, is Antpool de op twee na grootste Bitcoin-mining pool en de 14e grootste Ethereum-mining pool, volgens gegevens van btc.com.

Op Bitmain’s World Digital Mining Summit kondigde Antpool’s CEO Leon Lv gisteren zijn steun aan voor ETC, aangezien het blijft werken als een Proof-of-Work (PoW) netwerk.

Laten we het ETC-ecosysteem ondersteunen en samen hoogwaardige PoW-projecten beramen!

– Antpool

Ethereum Classic koers schiet de lucht in

Sinds de aankondiging heeft ETC de afgelopen 24 uur een rally van ongeveer 14% voltooid en van eigenaar gewisseld voor ongeveer $27 per token.

Echter, ondanks de enorme winsten van vandaag, is ETC volgens gegevens van Newsbit nog steeds 84,62% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $176,16 in mei 2021.

Het is trouwens niet alleen Bitmain dat de kleinere van de twee Ethereum-projecten een boost geeft. Op 21 juli breidde Vitalik Buterin, een mede-oprichter van Ethereum, ook zijn steun uit voor het project en noemde het een “totaal fijne chain” en “de originele Ethereum”.

Als je van Proof-of-Work houdt, moet je Ethereum Classic gebruiken

– Vitalik Buterin

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017