OpenSea
Ethereum, NFT

Ethereum Name Service overtreft Bored Apes op OpenSea

Ethereum Name Service (ENS) domein namen hebben de Bored Ape Yacht Club (BAYC) overtroffen als de meest verhandelde activa op NFT marktplaats OpenSea in de afgelopen zeven dagen.

Meest verhandelde activa

Volgens OpenSea-gegevens overschreed het wekelijkse volume van de Ethereum domein namen een bedrag vann 2.249 ETH. Het versloeg daarmee RTFKT Clone X (1.992 ETH) en Bored Ape Yacht Club (1.777 ETH).

Een ENS is een gedistribueerd naamgevingssysteem op de Ethereum-blockchain. Het stelt gebruikers in staat om een lange reeks cijfers van een crypto-adres om te zetten in een enkel ENS-domein, zoals “vitalik.eth.”

Dit vereenvoudigt de complexiteit van het kopiëren en plakken van een lang wallet-adres om crypto te verzenden en ontvangen. Gebruikers hoeven namelijk alleen hun domeinnaam te delen zoals elk ander gewoon adres. Deze domeinnamen kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld tussen gebruikers in de vorm van NFT’s.

De recente piek in het ENS-handelsvolume heeft de gemiddelde prijs van ENS-items met 167% zien stijgen tot 0,3895 ETH ($641). Het dagelijkse volume is gestegen van 120,7 ETH tot 1044,6 ETH.

Er zijn nu meer dan 2 miljoen ENS items op OpenSea, verdeeld over meer dan 508.000 eigenaars. De totale verkoop is momenteel 2.682 verkochte ENS domeinen.

60-daags gemiddelde prijswijziging voor ENS op OpenSea – Bron: OpenSea

Piek in vraag naar ENS

Volgens OpenSea is een van de duurste ENS domeinnamen ‘000.eth’. Deze werd gekocht voor 300 ETH en staat nu te koop voor 5.000 ETH. Ook opensea.eth, crypto.eth, google.eth, en nike.eth behoren tot de duurste klasse.

De sterke start in september volgt op een indrukwekkende ENS-verkoopmaand in augustus, die meer dan 300.000 nieuwe “.eth”-registraties zag. De maandelijkse inkomsten waren 2.744 ETH, de op twee na hoogste maand sinds de oprichting van ENS in 2018.

De piek in de vraag naar ENS domeinnamen komt iets meer dan een week voor de geplande datum van de Ethereum Merge. Deze staat gepland rond 15 september. Op 4 september vroeg Vitalik Buterin in een tweet aan zijn 4,2 miljoen volgers welk prijskaartje een ENS-domeinnaam van vijf letters zou moeten hebben over een periode van 100 jaar:

Uit de peiling bleek dat 49,8% van de 91.130 stemmers koos voor ‘minder dan $100’, terwijl 18,9% van de stemmers dacht dat “$10.000 of meer” als een eerlijke prijs kon worden beschouwd. Volgens OpenSea is de gemiddelde prijs van een ENS-domein 0,3207 ETH, of $533,71.

Ethereum nieuws

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum
Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen