Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum doorbreekt de psychologische $2000 grens

Ethereum heeft vandaag opnieuw de psychologische $2.000-barrière doorbroken. Wat kunnen we in de toekomst verwachten en wat zit er achter de plotselinge prijsstijging?


Ethereum is nog maar $40 verwijderd van een ATH

Ethereum presteert de afgelopen dagen uitermate goed. Vandaag heeft de grootste altcoin zelfs weer de psychologische $2.000 grens doorbroken. Daarmee is de koers nog maar $40 verwijderd van zijn hoogste punt ooit.

Dat het bullish momentum sterk is, is goed te zien aan het feit dat Ethereum bezig is met het vormen van zijn vijfde dagelijkse groene candle. De koers is in de afgelopen week dan ook met meer dan 26% gestegen, wat betekent dat de altcoin een stuk beter heeft gepresteerd dan zijn grote broer. De BTC prijs steeg in de afgelopen week namelijk met 14%.

Vandaag is de belangrijkste vraag of Ethereum zijn oude All Time High gaat doorbreken. Mocht dat lukken dan zou de prijs nog flink verder omhoog kunnen schieten. Aan de andere kant zou een rejection rond dit niveau kunnen zorgen dat de grootste altcoin een deel van zijn winsten zal verliezen.


Zitten institutionele investeerders achter de prijsstijging?

Verschillende analisten denken inderdaad dat institutionele beleggers achter de recente prijsstijging zitten. Zo vertelde Ki Young Ju onlangs dat er een paar dagen geleden 400.000 ETH-tokens uit Coinbase stroomde. Hij verwacht dat deze enorme uitstroom te maken heeft met instituties die de munt opkopen.

Net als bij Bitcoin worden grote uitstromen van exchanges als bullish beschouwd, omdat de crypto tokens in dat geval naar cold wallets of institutionele fondsen worden verplaatst. Dit betekent op zijn beurt dat de tokens waarschijnlijk voor langere termijn niet verkocht zullen worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten