Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum doorbreekt voor het eerst de $2000 grens

Ethereum, de op één na grootste crypto ter wereld, doorbrak vandaag voor het eerst de psychologische $2.000 grens. De koers is daarmee met meer dan 168% gestegen in 2021.


Ethereum’s nieuwe All Time High

Rond 05:00 ’s nachts bereikte Ethereum zijn hoogste punt ooit van $2.040. Sindsdien is de koers iets teruggezakt waardoor het op het moment van schrijven rond de $2.010 ligt.

Ethereum koersverloop – Bron: Tradingview

Waardoor stijgt de Ethereum prijs?

De opkomst van Ethereum werd waarschijnlijk veroorzaakt door twee factoren.

Ten eerste hebben institutionele en particuliere investeringen in Bitcoin de interesse in cryptocurrencies in het algemeen vergroot. Sinds het begin van het jaar, toen Bitcoin is gestegen van $32.000 naar zijn huidige prijs van $56.000, hebben slechts twee crypto’s in de top 50 waarde verloren. Vierendertig zijn er zelfs meer dan verdubbeld in prijs, inclusief Ethereum.

Ten tweede is DeFi-sector, waarvan een groot deel bovenop de Ethereum-blockchain draait, enorm in opkomst. Op het DeFi-netwerk worden applicaties gebouwd waarmee mensen geld kunnen lenen, rente kunnen opbouwen en activa kunnen ruilen zonder tussenkomst van een financiële instelling. DeFi Pulse, een gegevenssite die 70 verschillende op Ethereum gebaseerde DeFi-applicaties volgt, laat zien dat er nu voor meer dan $42 miljard vergrendeld zit in de DeFi apps.

Totaal aantal dollars in DeFi projecten – Bron: DeFi Pulse

Het feit dat Ethereum nu de $2.000 grens heeft doorbroken bevestigt dat er een enorme vraag blijft naar DeFi en NFT’s. Ook bewijst het dat Ethereum nog altijd de leider is in het creëren van gedecentraliseerde applicaties, zo vertelt Paul Veradittakit van Pantera Capital. “Dit alles leidt uiteindelijk tot een beleggingscategorie van institutionele kwaliteit.”

En, precies dit zien we ook gebeuren. Steeds meer institutionele beleggers beginnen ether-tokens te kopen. Dit doen ze bijvoorbeeld via de Grayscale Ethereum Trust of Ethereum futures van CME. Het feit dat de Ethereum-blockchain de meest gebruikte blockchain ter wereld is in combinatie met de groeiende institutionele interesse kan er voor zorgen dat de prijs nog veel verder kan gaan stijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten