Cardano,

Ethereum en Cardano koersen bereiken laagste punt in 1 jaar

De Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) koersen liggen vandaag zo laag dat ze het laagste punt bereiken in meer dan 1 jaar tijd.

Ethereum en Cardano koersen bereiken dieptepunt

De op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, ziet haar koers vandaag naar de laagste prijs sinds 2017 dalen. Ook de op acht na grootste cryptocurrency genaamd Cardano (ADA) maakt vandaag dezelfde ontwikkeling mee. De Ethereum koers zakte vandaag voor het eerst sinds 30 juli 2017 terug tot onder de $220 dollar. Ook de Cardano koers daalde tot een niveau die sinds vorig jaar niet meer te zien was. Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $225 dollar. Dat betekent dat we vandaag een daling zien van meer dan 14 procent.   ethereum koers

Ethereum verliest meer dan 84 procent van haar waarde

Op het moment van schrijven behoort Ethereum tot de grootste verliezers van de top 10 cryptocurrencies. Ethereum verliest vandaag binnen een dag bijna 3,5 miljard dollar aan waarde. In een maand tijd verliest de op één na grootste crypto meer dan 40 procent van haar waarde. Ethereum maakt een spectaculaire koersdaling mee. Sinds de enorme koersstijging van eind vorig jaar is de ETH prijs met meer dan 84 procent gedaald. Eind 2017 bereikte de Ethereum namelijk een hoogtepunt met een koers van $1.357 dollar.

Ook Cardano ziet koers lager dan vorig jaar

Niet alleen Ethereum ziet enorme verliezen. Ook andere belangrijke cryptocurrencies als Ripple (XRP), EOS en Bitcoin Cash (BCH) zien hun koersen met meer dan 15 procent dalen. Cardano is naast Ethereum de enige nadere top 10 cryptocurrency die een dieptepunt meemaakt in meer dan een jaar tijd. De ADA koers daalt vandaag met meer dan 14 procent tot een koers van $0,84 dollar.   cardano koers   Op het moment van schrijven ligt de marktwaarde van alle cryptocurrencies samen rond de $203,2 miljard dollar. 24 uur geleden lag dit nog rond de $239, miljard dollar. Dat betekent dat er in 1 dag meer dan 35 miljard dollar is verdampt.