ethereum
Ethereum

Ethereum ETF’s akelig dichtbij na nieuwe indiening VanEck

Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) staan op het punt de Amerikaanse handelsbeurzen te betreden. Vermogensbeheerder VanEck heeft een nieuw registratieformulier ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wat volgens Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas wijst op een spoedige lancering.

Uit een eerdere indiening blijkt bovendien dat VanEck van plan is om aanvankelijk de kosten voor zijn ETF te laten vallen, wat een unieke stap markeert in de verhitte concurrentiestrijd.

ETH-fondsen over een week?

Meer dan een maand geleden keurde de SEC acht Ethereum ETF-aanvragen goed, maar het wachten is nog altijd tot de fondsen daadwerkelijk genoteerd mogen worden op hun respectievelijke beurzen. Naast de 19b-4 aanvragen, die reeds goedgekeurd zijn, moet er namelijk tevens overeenstemming worden bereikt over de bijbehorende S-1 aanvragen.

Het proces voor goedkeuring van deze S-1 formulieren lijkt zich in zijn laatste stadium te bevinden. Balchunas deelde een tijdje terug zijn verwachting dat de fondsen op 2 juli hun debuut zullen maken op de beurzen, omdat de verschafte feedback minimaal bleek te zijn.

Momenteel buigt de SEC zich over alle herziene S-1 aanvragen die op 21 juni door de uitgevers op het bureau van de toezichthouder zijn gelegd. 

Gisteren diende VanEck tevens een zogenoemd 8-A formulier in bij de financiële waakhond, wat een cruciale stap markeert in het proces tot notering. Balchunas reageerde op socialmediaplatform X dat het nieuws ‘’vermeldenswaardig’’ is. Bij de eerder goedgekeurde bitcoin ETF’s diende VanEck namelijk 7 dagen voor de lancering zijn 8-A formulier in, wat in dit geval precies overeenkomt met de voorspelling van Balchunas dat 2 juli de grote dag zal zijn.

Desalniettemin is het allerminst een uitgesloten zaak dat 2 juli de dag gaat zijn waarop Ethereum zijn eigen Amerikaanse spot ETF’s gaat verwelkomen. ‘’Maar nogmaals, alles is mogelijk. We zullen er binnenkort zeker meer over horen,’’ zo sluit Balchunas zijn X-bericht af.

Geen kosten voor Ethereum ETF

Uit de aangepaste S-1 aanvraag van VanEck blijkt dat de vermogensgigant de kosten voor zijn Ethereum ETF tijdelijk wil schrappen voor een periode die kan doorlopen tot 2025, tenzij het fonds daarvoor $1,5 miljard aan beheerde activa bereikt. Uiteindelijk zal VanEck een tarief van 0,2% in rekening brengen.

Matthew Sigel, hoofd van onderzoek naar digitale activa bij VanEck, schreef in een post op X dat het bedrijf met deze stap ‘’ervoor wil zorgen een leider te zijn in crypto ETF-kosten’’, zelfs als dit betekent dat in eerste instantie geld wordt verloren.

“Het doel is om dit verlies te compenseren door een groot volume; in dit geval het volume van gedecentraliseerde financiën,” verklaarde hij. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf hoopt meer investeerders te stimuleren om “de mogelijke rol van Ethereum binnen hun beleggingsportefeuille te onderzoeken.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet