ethereum
Ethereum

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd

Het zal niet lang meer duren voordat de Amerikaanse handelsbeurzen de recent goedgekeurde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zullen verwelkomen. Althans, dat denkt de welbekende Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas.

Terwijl Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), gisteren nog vaag aangaf een lancering ‘’ergens deze zomer’’ te verwachten, brengt Balchunas nu goed nieuws het cryptoland in.

ETH-fondsen komen eraan

De SEC keurde meer dan drie weken geleden alle 19b-4 Ethereum ETF-aanvragen goed. In totaal ging het om 8 stuks, van onder andere Wall Street-giganten als BlackRock en Fidelity. Hoewel de goedkeuring groots werd onthaald in de crypto-wereld, is het op zichzelf nog niet genoeg om de fondsen daadwerkelijk in het leven te roepen.

Naast de 19b-4 aanvragen dienen namelijk ook de bijbehorende S-1 aanvragen groen licht te ontvangen. Tot die tijd mogen de fondsen nog niet hun beursintrede maken. Heel spannend belooft het echter niet te gaan worden. Het is vooral de vraag wanneer deze aanvragen goedkeuring zullen ontvangen.

Blachunas liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de Ethereum ETF’s waarschijnlijk op 2 juli hun debuut zullen maken op de handelsbeurzen. De ETF-expert merkte daarbij op dat de opmerkingen van de SEC over de onlangs ingediende herziene S-1 aanvragen ‘’vrij licht waren, niets belangrijks’’, en dat ze deze binnen een week terugvroegen.

‘’Er is een redelijke kans dat ze eraan werken om ze de volgende week effectief te verklaren en het voor het feestweekend van hun bord te krijgen. Alles is mogelijk, maar dit is op dit moment onze beste gok,’’ aldus Balchunas. 

Op 4 juli wordt in de Verenigde Staten Independence Day gevierd, en Balchunas denkt dus dat de de SEC vóór die tijd een punt achter deze kwestie wil zetten.

Ommekeer in vertrouwen

Na de eerdere goedkeuring van de 19b-4 aanvragen waren velen bang dat de financiële waakhond het proces tot lancering zou vertragen. Gensler liet een tijdje terug echter weten dat het moment van goedkeuring afhankelijk zal zijn van de snelheid waarop uitgevers reageren op de feedbackpunten.

Vorige week maakte het vertrouwen in een spoedige verwelkoming van de Ethereum-fondsen nog een duikvlucht nadat bekend werd dat de SEC destijds nog altijd geen feedback had verschaft. Balchunas had eerder zijn zinnen gezet op 4 juli als lanceerdatum, maar overweeg vorige week om deze uit te stellen. 

Nu ziet het er plotseling dus heel anders uit, tot opluchting van de Ethereum-gemeenschap. Het is echter nog maar de vraag hoe succesvol de lancering zal verlopen, en hoe de koers van Ethereum zal reageren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten