SEC, securities and exchange commission
Ethereum, Regulatie

Ethereum ETF-uitgevers wachten nog altijd op SEC-feedback

Meer dan twee weken zijn verstreken sinds de goedkeuring van Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds en er lijkt nog altijd weinig zicht te zijn op de daadwerkelijke lancering.

De fondsen mogen pas de Amerikaanse beurzen betreden wanneer, naast de reeds goedgekeurde 19b-4 aanvragen, er overeenstemming is bereikt over de S-1 aanvragen. Echter lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich niet bepaald te haasten.

Geduld Ethereum ETF-uitgevers op de proef

Op donderdag 24 mei werden alle 19b-4 ethereum spot ETF-aanvragen goedgekeurd door de SEC. In totaal gaat het om 8 verschillende aanvragen, van onder andere giganten zoals BlackRock en Fidelity. 

Met het goedkeuren van deze aanvragen heeft de toezichthouder toestemming gegeven voor de ETF’s om genoteerd te worden op hun respectievelijke beurzen. Het betekent echter niet dat de ETF direct mag worden aangeboden. Dit is waar de S-1 aanvraag om de hoek komt kijken, die gedetailleerde informatie over het fonds bevat.

Al een week na de goedkeuringen diende BlackRock een herziene S-1 aanvraag in bij de SEC. Vervolgens zou de financiële waakhond de andere zeven ETF-uitgevers hebben verzocht om uiterlijk vrijdag 31 mei hun bijgewerkte formulieren in te dienen.

De uitgevers hebben zich hier keurig aan gehouden, maar wachten tot op de dag van vandaag nog altijd op feedback vanuit de toezichthouder. Dit hebben bronnen van twee verschillende uitgevers laten weten aan The Block.

De uitgevers in kwestie hadden oorspronkelijk verwacht afgelopen vrijdag commentaar te ontvangen van de SEC. Nu hebben ze hun zinnen gezet op deze week voor gehoor vanuit de commissie.

Lancering ETH-fondsen afhankelijk van uitgevers?

Hoelang het proces precies gaat duren is niet duidelijk. Dit is onder andere afhankelijk van hoe vaak er gesleuteld zal moeten worden aan de respectievelijke S-1 aanvragen. 

Opmerkelijk genoeg liet SEC-voorzitter Gary Gensler vorige week in een interview met CNBC doorschemeren dat de SEC niet van plan is om het proces tot lancering te vertragen. Hij zei namelijk dat het moment van goedkeuring afhankelijk zal zijn van de snelheid waarop uitgevers reageren op de feedbackpunten. 

Nu lijkt het echter alsnog de SEC te zijn die een vertraging in het proces veroorzaakt, als we de anonieme bronnen mogen geloven.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas had eerder een streefdatum van 4 juli vastgesteld voor een mogelijke lancering. Hij verwacht dat de uitgevers nog één keer aanpassingen zullen moeten doen op basis van de feedback die ze zullen krijgen. Het is afwachten of zijn voorspelling uit zal komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen