gary gensler
Ethereum

Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren

De beursintrede van de Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) houdt de gemoederen bezig in het cryptoland. Een tijdje geleden ontvingen acht ETF-uitgevers goed nieuws van de toezichthouder, maar een lancering laat nog altijd op zich wachten.

Terwijl de speculatie stijgt over wanneer het grote moment plaats zal vinden, heeft Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zijn verwachting uitgesproken voor ‘’ergens deze zomer’’.

Goedkeuring ETH S-1 aanvragen in de zomer

Er zijn inmiddels al drie weken voorbij gegaan sinds de SEC alle Ethereum ETF-aanvragen goedkeurde. De revolutionaire fondsen zijn echter tot op de dag van vandaag nog niet verhandelbaar op de Amerikaanse beurzen. 

De financiële waakhond gaf namelijk uitsluitend groen licht voor de 19b-4 aanvragen, die op zichzelf niet genoeg zijn voor een daadwerkelijke lancering. De bijbehorende S-1 formulieren, die gedetailleerde informatie over de fondsen bevatten, moeten namelijk ook goedgekeurd worden. Na de goedkeuring van de 19b-4 aanvragen is de komst van dergelijke fondsen echter een kwestie van ‘wanneer’, niet ‘of’.

Een week  na de goedkeuringen dienden de ETF-uitgevers, waaronder giganten als BlackRock en Fidelity, herziene S-1 aanvragen in. Eerder deze week kon je echter  lezen dat de toezichthouder nog altijd geen feedback had gegeven, tot de frustratie van velen.

Nu heeft Gensler zich voor het eerst uitgesproken over de verlossende S-1 formulieren voor de ethereum ETF’s.

Tijdens een hoorzitting gisteren bij de Commissie voor Begrotingszaken van de Amerikaanse Senaat suggereerde Gensler dat de fondsen ergens in de zomer genoteerd kunnen worden op hun respectievelijke handelsbeurzen. 

“Individuele uitgevers zijn nog steeds bezig met het registratieproces. Dat verloopt soepel,” zei Gensler in reactie op de Amerikaanse senator Bill Hagerty (R-TN). “Ik verwacht dat ze ergens in de loop van deze zomer goedgekeurd zullen worden.”

Is Ethereum een grondstof?

Tijdens de hoorzitting weigerde Gensler voor de zoveelste keer om duidelijkheid te verschaffen over de regelgevende classificatie van ethereum als effect of grondstof.

Velen zijn echter van mening dat de SEC indirect ethereum heeft erkend als grondstof met de recente goedkeuring van de spot-beursfondsen.

Mogelijk dat de commissie gestakete ether wel als effect beschouwd. De eerdere plannen van de ETF-uitgevers om de onderliggende ethereum te staken werden vorige maand namelijk van de baan gehaald. Sommigen zijn van mening dat het ontbreken van staking tot een teleurstellende kapitaalinstroom zal zorgen. Mogelijk dat we hier deze zomer eindelijk een antwoord op zullen krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen