Ethereum, TH
Ethereum

Ethereum exchangebalans extreem laag: Goed nieuws voor ETH koers

On-chain data van het Ethereum (ETH) netwerk biedt inzicht in de exchangebalans van de altcoin. De totale ETH-balans op alle exchanges is historisch laag door een constante uitstroom van gebruikers.

Volgens crypto-experts is dit een bullish signaal voor de Ethereum-prijs. De uitstroom van munten wijst namelijk op een sterke overtuiging van lange termijn investeerders en maakt het moeilijker voor kopers om ETH te bemachtigen.

ETH exchange balans op 8-jarig dieptepunt

De afgelopen 8 jaar is de ETH-balans op handelsplatformen nog nooit zo laag geweest als nu. Momenteel bevindt slechts ongeveer 10,2% van alle Ethereum-munten zich op exchanges, terwijl dit vier jaar geleden nog bijna 30% was.

Zoals te zien is in de onderstaande figuur, is de ETH-balans de afgelopen jaren voortdurend afgenomen. Tegelijkertijd is de ETH-prijs in de afgelopen twee jaar significant gestegen.

De uitstroom van munten gebeurt meestal wanneer gebruikers hun ETH-tokens van exchanges naar hun eigen wallets overmaken. Dit wijst op een toenemende overtuiging onder lange termijn beleggers en wordt gezien als een bullish ontwikkeling voor de Ethereum koers. Naarmate er steeds minder ETH beschikbaar is op exchanges, wordt het voor kopers moeilijker om munten te bemachtigen.

Experts voorzien enorme stijging voor Ethereum (ETH)

Experts blijven optimistisch over de koers van ETH. Analisten van VanEck, een grote Amerikaanse asset management firma, voorspellen een aanzienlijke waardestijging voor deze populaire altcoin. Matthew Sigel, een expert van VanEck, verwacht dat de altcoin een koers van $154.000 kan bereiken, wat een waardestijging van 4.225% zou betekenen.

Volgens Sigel wordt deze groei aangedreven door de grootschalige adoptie van smart contract technologie op het Ethereum-netwerk. Hij voorziet dat de advertentiemarkt, financiële sector en IT-infrastructuur massaal zullen overstappen op blockchaintechnologie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers