Ethereum Foundation heeft $100 miljoen ETH verkocht op Piekprijs

De Ethereum Foundation heeft 70.000 ETH tokens verkocht tijdens de bullrun van 2017. De mede oprichter, Vitalik Buterin, overtuigde de stichting om op dat moment te verkopen.

De prijs van Ethereum kwam in januari 2018 tot een hoogtepunt van $1.400 dollar. Dat betekent dat de verkoop van 70 duizend ETH tokens de Foundation ongeveer $100 miljoen dollar heeft opgeleverd. Op dat moment verkocht Buterin zelf nog eens 30.000 ETH tokens.


Verkoop ETH houdt Ethereum Foundation solvabel

Buterin vertelt in een interview dat de verkoop van de ETH tokens de Foundation heeft geholpen solvabel te blijven. De $100 miljoen dollar zorgt ervoor dat de stichting kan blijven werken aan het Ethereum netwerk.

Een aantal Twitteraars vertellen dat de verkoop van de stichting een goede zet was. “$100 miljoen dollar om het Ethereum netwerk te verbeteren. Dat is geweldig nieuws.”

Zoals te verwachten, zagen anderen de beslissing om zoveel tokens te verkopen lang niet zo positief in. Vitalik Buterin en de Foundation verdienden enorm veel geld, terwijl anderen veel geld verloren. Vooral gezien de algemene FOMO op de markt aan het einde van 2017, beschouwen velen de acties van Buterin als zelf verrijkend. Het geld dat veel investeerders verloren, bleef achter in de zakken van de oprichter en de stichting.

De koersdaling in de afgelopen twee jaar zijn enorm geweest. Beleggers hebben de Ethereum koers met meer dan 80% zien dalen.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken