Ethereum gebruiker besteedt $9.3k aan fees om $120 te verzenden

Een typefout op Ethereum-wallet MetaMask leidde tot een dure overdracht voor een ETH investeerder.


‘Per ongeluk 23 ETH uitgegeven’

Een Ethereum-gebruiker heeft per ongeluk $9.300 aan transactiekosten uitgegeven om slechts $120 te verzenden. Hij roept nu miners op om het geld terug te geven hoewel ze dat niet hoeven te doen.

Een reddit account met de naam “ProudBitcoiner” plaatste zijn ervaring op Reddit met een link naar de transactie om deze te verifiëren. De Ethereum-gebruiker zei dat hij tijdens het handelen per ongeluk de verkeerde transactiekosten had ingetypt en per ongeluk 23 Ethereum (ETH) heeft uitgeven. Transactiekosten worden betaald in “GAS” en genummerd in “GWEI”, een systeem dat onbekend en verwarrend kan zijn om te gebruiken.

De transactie werd gedaan via MetaMask, een populaire in browser Ethereum-wallet, terwijl de gebruiker de Uniswap-exchange gebruikte om tokens te wisselen. Het werd door minder bedrijf Ethermine in minder dan 30 seconden opgepikt (miners geven vaak prioriteit aan transacties met hogere transactiekosten).


Erg dure verwarring

“Metamask vulde het veld ‘GAS-limiet’ niet met het juiste bedrag in, in mijn vorige transactie en die transactie is toen mislukt. Daarom besloot ik het handmatig te wijzigen (die met de hele hoge fee), maar in plaats van 200000 in het ‘GAS-limiet’ invoerveld te typen, vulde ik dat in in het invoerveld voor de”GAS-prijs “, dus ik betaalde 200000 GWEI voor deze transactie en vernietigde mijn leven,” legde de gebruiker uit.

Voor overboekingen op het Ethereum-netwerk moet vóór elke transactie een GAS-vergoeding worden ingevoerd. Deze worden vervolgens uitbetaald aan miners – entiteiten die krachtige computermachines gebruiken om een ​​blockchain-netwerk draaiend te houden.

Een GAS-“limiet” is de maximale hoeveelheid GAS die een gebruiker bereid is te betalen per transactie, terwijl de GAS-prijs de hoeveelheid GWEI is die een gebruiker kan uitgeven aan elke eenheid GAS. Samen vormen de limiet en de prijs een combinatie om de vergoedingen per transactie op het Ethereum-netwerk vast te stellen en voortdurend te veranderen op basis van de netwerkvraag en -activiteit. Vandaar de verwarring.

Ter referentie: gegevens van de volgsite ETH GAS-Station laten zien dat Ethereum-vergoedingen momenteel slechts ongeveer 24-33 GWEI i per transactie bedragen, een fractie van wat ProudBitcoiner gisteren aan Ethermine heeft betaald.


Foutje, bedankt

Ondertussen probeert de gebruiker nu dus een deel van de verloren geld terug te krijgen.

“Ik nam contact op met Ethermine op Twitter, ik nam contact op met hun CEO Peter Pratscher op Twitter, ik heb dit bericht hier geplaatst … ik heb geen ideeën meer.”

Ethermine heeft van haar kant nog niet gereageerd op verzoeken van de Reddit-gebruiker en is hier niet toe verplicht. Typefouten tijdens crypto transacties zijn definitief van aard en miners hoeven hun inkomsten alleen teruggeven als ze dat willen. Ondanks dat verliest ProudBitcoiner de hoop nog steeds niet.

“Ethermine, heeft het blok hebben ontgonnen waar mijn transactie deel van uitmaakte en het is hun goede wil of ze dit willen retourneren of niet. ‘

Het moederbedrijf van het bedrijf, BitFly, kreeg eerder dit jaar te maken met een soortgelijk raadsel toen iemand meer dan $2,6 miljoen aan ETH betaalde als onderdeel van transactiekosten in een blok gedolven door Ethermine. BitFly stak het geld echter in zijn zak nadat het het geld vier dagen had vastgehouden en verklaarde dat soortgelijke problemen in de toekomst niet zullen worden onderzocht of terugbetaald.

Blijf dus altijd opletten als je je eigen geld beheerd en verstuurt.