Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum heeft $100 miljoen aan tokens vernietigd sinds EIP-1559

Sinds de London hard fork is meer dan $100 miljoen aan ETH tokens vernietigd.


De London hard fork

De London upgrade omvatte vijf codewijzigingen. De meest besproken wijziging was de EIP-1559. Dit veranderde namelijk de transactiekostenstructuur voor het netwerk. In plaats van dat vergoedingen rechtstreeks naar de miners gaan die transacties verwerken en valideren, gaat er een basisvergoeding naar het netwerk en die vervolgens wordt vernietigd. Deze upgrade zorgt er dan ook voor dat het aanbod van ETH tokens kleiner wordt.

Terwijl Bitcoin is gemaakt met een limiet van 21 miljoen Bitcoin, heeft Ethereum geen plafond. De EIP-1559 voegt daarmee deflatoire druk toe. Met elk nieuw transactieblok dat aan de chain wordt toegevoegd, wordt nieuwe ETH gemaakt. Deze gaat als beloning naar een miner. Nu worden er echter weer ETH tokens via vergoedingen verwijderd.

Sinds de update is doorgevoerd zijn er al meer dan 31 duizend ETH tokens vernietigd, wat gelijk staat aan meer dan $100 miljoen.

Aantal ETH tokens geburned – Bron: Ultrasound.money

Bulls profiteren

Meer dan 10% van de vernietigde vergoedingen is afkomstig van transacties op OpenSea. Op OpenSea verzamelen mensen digitale verzamelobjecten en kunnen ze kunst verkopen of kopen. Gedecentraliseerde exchange Uniswap en op de blockchain gebaseerde game Axie Infinity staan ​​op de tweede en derde plaats in termen van ‘burn’ snelheid.

Vanwege de structuur van Ethereum 2.0 kan het totale aanbod van ETH afnemen naarmate er meer tokens worden vernietigd dan er worden gecreëerd. Dit is goed nieuws voor Ethereum investeerders aangezien dat de prijs van de token omhoog stuwd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten