Ethereum Nieuws

Ethereum is klaar voor The Merge: dit is wat je moet weten

Ethereum’s langverwachte software-update genaamd ‘The Merge’ komt dichterbij en is slechts enkele dagen verwijderd van de lancering.

De Merge komt steeds dichterbij

Ethereum’s update ‘The Merge‘ is nog maar een paar dagen verwijderd van de lancering. Met deze upgrade zal het mechanisme verschuiven van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS).

The Merge heeft de afgelopen tijd volop in de schijnwerpers gestaan. Daarbij heeft de aanstaande upgrade geleid tot debatten over de toekomst van Ethereum. Volgens de Ethereum Foundation zal het PoS mechanisme het energieverbruik van Ethereum met ongeveer 99,95 procent verminderen. De Foundation is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling van het Ethereum-ecosystemen financiert.

PoS-voorstanders beweren ook dat het netwerk gedecentraliseerder wordt aangezien PoW-mining de controle centraliseert in de handen van degenen die het zich kunnen veroorloven om crypto mining installaties te kopen en dat is bij PoS niet het geval.

Sathvik Vishwanath, mede-oprichter en CEO van Unocoin, zei dat het elimineren van proof-of-work aantoont dat het bedrijft behoefte heeft aan nieuwe kansen.

Het Ethereum-netwerk zal na de Merge voor alle mensen zijn. De Merge is goed voor de wereldwijde cryptomarkt en zal niet alleen invloed hebben op de munten en tokens van de Ethereum Blockchain, maar ook andere, aangezien Ethereum een van de grootste blockchains is.

– Aldus Vishwanath

Exacte datum en tijd

Het exacte tijdstip van de Merge is op 14 september rond kwart voor ’s ochtends, zo blijkt uit de countdown timer.

De upgrade wordt de Merge genoemd omdat een volledige overgang naar het PoS-mechanisme vereist dat de bestaande Beacon Chain van Ethereum met het PoW-mainnet van Ethereum wordt gecombineerd.

Het is onwaarschijnlijk dat de Merge de transactiekosten van Ethereum zal verlagen. Hoewel toekomstige netwerkupdates het probleem met de hoge kosten kunnen oplossen, worden ze niet vóór 2023 verwacht. De transactiesnelheid van het netwerk zal echter wel verbeteren. Voorheen gaf het elke 13 a 14 seconden een blok uit op het PoW-systeem. In het nieuwe PoS-regime geeft het elke 12 seconden een blok uit.

Ondanks de verbetering loopt het Ethereum-netwerk ver achter op zijn grootste concurrenten. De gemeenschap moet langer wachten op een significante verbetering van de transactiesnelheid.

De Merge zal de infrastructurele capaciteit verbeteren, omdat het ontwikkelaars en gebruikers betere toegang biedt tot apps.

– Aldus Prashant Kumar, CEO en oprichter van weTrade

“Het plaatst Ethereum dichter bij Solana en Cardano. Als het lukt, kan het een roadmap vormen voor een bredere acceptatie in de toekomst”, zo voegede Kumar toe.

Impact op de prijs

Of de Merge een impact zal hebben op de prijs van Ethereum, is nog niet bekend. Dit komt omdat er veel variabelen en onbekenden zijn die de prijsvoorspellingen voor de munt onmogelijk maken. Men moet er rekening mee houden dat de Merge geen gegarandeerde prijsverhoging is.

De Merge zal ook wijzigingen met zich meebrengen rondom de rente, de uitgifte en distributie, die zowel positief als negatief kunnen zijn. Speculaties worden echter al ingeprijsd door de markten.

Sommige Ethereum-miners zijn terughoudend om het oude consensusmechanisme van het netwerk los te laten en hebben plannen aangekondigd om te ‘forken’ of een splinternetwerk te vormen van de PoW-chain van Ethereum.

De meeste toonaangevende exchanges hebben aangekondigd dat ze alle listings gaan beoordelen voor alle forked tokens. Echter hebben ze geen garanties gegeven dat deze geaccepteerd zullen worden. Dit zou een schaduw token van Ethereum kunnen worden.

– Aldus Gauri.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten