Nieuws, Trending

Ethereum kan héél erg groot worden in twee jaar tijd


Op 14 maart beweerde Lubin, mede oprichter van Ethereum, dat het goed mogelijk is dat de cryptomarkt in 10 jaar tijd minstens tien keer gegroeid is. Omdat Ethereum zo vooruitstrevend is zegt Lubin dat de grootste altcoin zelfs 1000x groter kan worden in de komende twee jaar.


Ethereum (ETH) 2.0 komt eraan

Tijdens de SXSW conferentie sprak Lubin over de impact van de aankomende Ethereum (2.0). De Ether update plaatst de munt op een heel ander niveau qua schaalbaarheid, bruikbaarheid en efficiëntie.

Lubin vertelt het volgende: “Bij Bitcoin en Ethereum, moet je gespecialiseerde hardware hebben, veel elektriciteit verbranden, veel rekenwerk verspillen, om de munt goed te laten werken. Met Ethereum 2.0, dat binnen 18 maanden uitkomt zullen we een blockchain-systeem hebben dat veel krachtiger en schaalbaarder is. Daarnaast zal er veel minder energie verspilt hoeven worden.”

Lubin vertelt verder en zegt dat Ethereum momenteel 8 teams heeft die hard werken aan ETH 2.0. Hij zegt dat ETH nu in fase 0 zijn van de vier fases die klaar moeten zijn. De altcoin wordt veel schaalbaarder en moet in de volgende twee jaar 1000 keer groter zijn dan dat het nu is.

Zodra ETH 2.0 klaar is zal Ethereum blijven groeien vertelt Lubin. De munt heeft sinds haar begin in 2009 al vele ongelofelijke stijgingen meegemaakt. Zo was de ETH prijs 5000 keer zo hoog in eind 2018 als toen de altcoin werd gelanceerd.


Ethereum heeft de meeste potentie

De blockchain techniek bevindt zich in zijn begindagen. Toch wordt de techniek steeds meer geaccepteerd door grote bedrijven. Lubin gelooft dat de blockchain de wereld economie gaat veranderen en dicht dus een grote toekomst toe aan de nieuwe techniek.

Ethereum is in een jaar tijd veel waarde verloren. De koers daalde van een hoogtepunt van $1390 dollar naar een prijs van $140 dollar vandaag de dag. Maar ondanks de daling blijft er positiviteit rond de altcoin. Het blijft volgens vele analisten de cryptocurrency met de meeste potentie. Ethereum 2.0 zou die wel eens tot uiting laten komen.